Koning Filip en koningin Mathilde brengen, nog voor hun officiële rondrit van Blijde Intredes van start gaat, een bezoek aan de Mechelse Cavalcade. Eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) is niet opgezet met het bezoek van het koningspaar, omdat het prijskaartje volgens hem veel te hoog ligt.

"De meerkost van de aanpassing van de tribune voor het vorstenpaar is zo'n 20.000 euro. De Mechelse kas en de belastingbetaler moet hier voor opdraaien", zegt de misnoegde Marc Hendrickx in Gazet van Antwerpen.

Kennismaken met vertegenwoordigers van provincie

Koning Filip en koningin Mathilde brengen op vrijdag 6 september een bezoek aan Leuven. Ze bijten daarmee de spits af van hun reeks van Blijde Intredes in alle provincies van het land.

De vorst en vorstin ontmoeten in september en oktober in elke provinciehoofdstad de autoriteiten en de burgemeesters van alle gemeenten. Voor hun eerste bezoek op 6 september worden ze om 11 uur verwacht in het stadhuis van Leuven. Daar zullen ze kennismaken met de officiële vertegenwoordigers in de provincie en "de verdienstelijke inwoners op het vlak van welzijn, cultuur, bedrijfsleven en sport", meldt de provincie Vlaams-Brabant in een mededeling.

Provinciehoofdsteden

De koning en koningin trekken voor hun Blijde Intredes nog naar Waver (10 september), nadien is het de beurt aan Bergen op 17 september, Hasselt op 24 september, Antwerpen op 27 september, Namen op 2 oktober, Luik op 11 oktober, Gent op 16 oktober, Aarlen op 18 oktober, Eupen op 23 oktober en tot slot Brugge op 25 oktober. (AVE)

Koning Filip en koningin Mathilde brengen, nog voor hun officiële rondrit van Blijde Intredes van start gaat, een bezoek aan de Mechelse Cavalcade. Eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA) is niet opgezet met het bezoek van het koningspaar, omdat het prijskaartje volgens hem veel te hoog ligt. "De meerkost van de aanpassing van de tribune voor het vorstenpaar is zo'n 20.000 euro. De Mechelse kas en de belastingbetaler moet hier voor opdraaien", zegt de misnoegde Marc Hendrickx in Gazet van Antwerpen. Koning Filip en koningin Mathilde brengen op vrijdag 6 september een bezoek aan Leuven. Ze bijten daarmee de spits af van hun reeks van Blijde Intredes in alle provincies van het land.De vorst en vorstin ontmoeten in september en oktober in elke provinciehoofdstad de autoriteiten en de burgemeesters van alle gemeenten. Voor hun eerste bezoek op 6 september worden ze om 11 uur verwacht in het stadhuis van Leuven. Daar zullen ze kennismaken met de officiële vertegenwoordigers in de provincie en "de verdienstelijke inwoners op het vlak van welzijn, cultuur, bedrijfsleven en sport", meldt de provincie Vlaams-Brabant in een mededeling.De koning en koningin trekken voor hun Blijde Intredes nog naar Waver (10 september), nadien is het de beurt aan Bergen op 17 september, Hasselt op 24 september, Antwerpen op 27 september, Namen op 2 oktober, Luik op 11 oktober, Gent op 16 oktober, Aarlen op 18 oktober, Eupen op 23 oktober en tot slot Brugge op 25 oktober. (AVE)