In een halfjaar tijd overschreed Kazerne Dossin, het museum voor de Holocaust en de Mensenrechten de kaap van 50.000 bezoekers. "Het was ons streefdoel om binnen de vijf jaar 100.000 bezoekers te ontvangen. Wellicht gaan we dat cijfer al dit jaar halen", zegt de conservator Herman Van Goethem in Gazet Van Antwerpen.

"Maar daardoor gaat het allemaal zeer snel. Misschien wel te snel om het organisatorisch in goede banen te kunnen blijven leiden. We hadden een werkingsbudget van 1,2 miljoen euro, dat moet dringend worden opgekrikt. Daarover gaan we binnenkort zowel met de Vlaamse als de Federale overheid praten", verduidelijkt hij.

Momenteel werken er vijfentwintig personen in het museum. "We gaan voor minstens vijf extra personeelsleden. Geloof mij, dat is geen luxe maar een absolute noodzaak", aldus Van Goethem.

Meerderheid van scholen komt uit Wallonië

De helft van de 50.000 bezoekers bestaat uit leerlingen en leden van socioculturele verenigingen. Voor het onderwijs is het holocaustmuseum een sterk pedagogisch project. "Opvallend is dat de meerderheid van de scholen die een rondleiding volgen uit Wallonië komt. Dat leeft daar veel intenser."

Tot eind juni is er een stop gezet op de aanvraag voor groepsbezoeken omdat alles volzet is. (AVE)

In een halfjaar tijd overschreed Kazerne Dossin, het museum voor de Holocaust en de Mensenrechten de kaap van 50.000 bezoekers. "Het was ons streefdoel om binnen de vijf jaar 100.000 bezoekers te ontvangen. Wellicht gaan we dat cijfer al dit jaar halen", zegt de conservator Herman Van Goethem in Gazet Van Antwerpen."Maar daardoor gaat het allemaal zeer snel. Misschien wel te snel om het organisatorisch in goede banen te kunnen blijven leiden. We hadden een werkingsbudget van 1,2 miljoen euro, dat moet dringend worden opgekrikt. Daarover gaan we binnenkort zowel met de Vlaamse als de Federale overheid praten", verduidelijkt hij. Momenteel werken er vijfentwintig personen in het museum. "We gaan voor minstens vijf extra personeelsleden. Geloof mij, dat is geen luxe maar een absolute noodzaak", aldus Van Goethem. Meerderheid van scholen komt uit WalloniëDe helft van de 50.000 bezoekers bestaat uit leerlingen en leden van socioculturele verenigingen. Voor het onderwijs is het holocaustmuseum een sterk pedagogisch project. "Opvallend is dat de meerderheid van de scholen die een rondleiding volgen uit Wallonië komt. Dat leeft daar veel intenser." Tot eind juni is er een stop gezet op de aanvraag voor groepsbezoeken omdat alles volzet is. (AVE)