De raadkamer buigt zich op 8 september over de vraag tot doorverwijzing.

Het Antwerpse parket laat weten dat de eindvordering klaar is. 'Mijnheer De Pauw wordt beschuldigd van aanranding van de eerbaarheid, wij zijn van mening dat er voldoende bezwarende elementen zijn waarover de rechtbank ten gronde zal moeten oordelen', zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. 'De raadkamer buigt zich op 8 september over het dossier.'

Voor de advocaat van Bart De Pauw is het goed nieuws dat er mogelijk een proces komt. 'Nu komt er eindelijk een proces waarbij de debatten in alle openheid zullen worden gevoerd', zegt hij. 'We hebben bijna drie jaar lang geen commentaar gegeven in de media en krijgen nu de kans om ons te verweren. We zullen de debatten voeren in de rechtbank en daar duiden wat er eventueel gebeurd is. Door het proces in de openbaarheid te voeren zal de waarheid aan het licht komen. Wij zijn er klaar voor.'

Via zijn advocaat geeft De Pauw zelf een korte reactie: 'Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen als zou blijken dat ik ergens in de fout ben gegaan, maar ik zal mij tot het uiterste verweren waar er gelogen is of waar ik ten onrechte in een slecht daglicht ben gesteld', klinkt het. 'Anoniem kan er veel verteld worden, maar straks in de rechtszaal zullen al die burgerlijke partijen hun aantijgingen persoonlijk moeten komen uitleggen en worden hun verklaringen controleerbaar.'.

De Pauw kwam begin november 2017 in opspraak nadat enkele vrouwen die met hem hadden gewerkt hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De raadkamer buigt zich op 8 september over de vraag tot doorverwijzing.Het Antwerpse parket laat weten dat de eindvordering klaar is. 'Mijnheer De Pauw wordt beschuldigd van aanranding van de eerbaarheid, wij zijn van mening dat er voldoende bezwarende elementen zijn waarover de rechtbank ten gronde zal moeten oordelen', zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. 'De raadkamer buigt zich op 8 september over het dossier.' Voor de advocaat van Bart De Pauw is het goed nieuws dat er mogelijk een proces komt. 'Nu komt er eindelijk een proces waarbij de debatten in alle openheid zullen worden gevoerd', zegt hij. 'We hebben bijna drie jaar lang geen commentaar gegeven in de media en krijgen nu de kans om ons te verweren. We zullen de debatten voeren in de rechtbank en daar duiden wat er eventueel gebeurd is. Door het proces in de openbaarheid te voeren zal de waarheid aan het licht komen. Wij zijn er klaar voor.' Via zijn advocaat geeft De Pauw zelf een korte reactie: 'Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen als zou blijken dat ik ergens in de fout ben gegaan, maar ik zal mij tot het uiterste verweren waar er gelogen is of waar ik ten onrechte in een slecht daglicht ben gesteld', klinkt het. 'Anoniem kan er veel verteld worden, maar straks in de rechtszaal zullen al die burgerlijke partijen hun aantijgingen persoonlijk moeten komen uitleggen en worden hun verklaringen controleerbaar.'. De Pauw kwam begin november 2017 in opspraak nadat enkele vrouwen die met hem hadden gewerkt hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.