Koen Anciaux, OCMW-voorzitter in Mechelen, wil de naam OCMW (Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn) nog dit jaar schrappen en ook het logo veranderen. "We willen af van de negatieve bijklank", zegt hij in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De uitbouw van een Sociaal Huis in Mechelen, dat alle welzijndsdiensten moet groeperen, is voor Anciaux (Open VLD) het moment om afscheid te nemen van de naam 'OCMW'. "Te veel mensen zien het OCMW vandaag enkel als een instelling voor hun leefloon of schuldbemiddeling. Dat is helemaal niet zo. We moeten af van de negatieve bijklank van het OCMW".

De OCMW-voorzitter wil zijn plannen nog voor het jaareinde afronden. (Belga/SD)


Koen Anciaux, OCMW-voorzitter in Mechelen, wil de naam OCMW (Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn) nog dit jaar schrappen en ook het logo veranderen. "We willen af van de negatieve bijklank", zegt hij in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De uitbouw van een Sociaal Huis in Mechelen, dat alle welzijndsdiensten moet groeperen, is voor Anciaux (Open VLD) het moment om afscheid te nemen van de naam 'OCMW'. "Te veel mensen zien het OCMW vandaag enkel als een instelling voor hun leefloon of schuldbemiddeling. Dat is helemaal niet zo. We moeten af van de negatieve bijklank van het OCMW". De OCMW-voorzitter wil zijn plannen nog voor het jaareinde afronden. (Belga/SD)