Het is geen bezittelijk voornaamwoord, zegt een van de inzenders. Het gaat dan ook om de geschreven vorm van "me" waar het instituut vanaf wil. In gesproken taal gebeurt het vaak dat woorden "een beetje gemakkelijk, vaak korter worden uitgesproken".

In Vlaanderen en Nederland konden mensen stemmen op een lijst van tien "stomme woorden", zoals selfie, papadag, mensenmens en chillen. In totaal hebben 25.000 taalliefhebbers dat gedaan, aldus het instituut.

Vorig jaar kreeg "oudjes" de meeste stemmen omdat het woord denigrerend en negatief zou zijn. In 2013 was "kids" het stomste woord, omdat het woord als overbodig en onnodig hip werd aangevoeld. (Belga/NSK)

Het is geen bezittelijk voornaamwoord, zegt een van de inzenders. Het gaat dan ook om de geschreven vorm van "me" waar het instituut vanaf wil. In gesproken taal gebeurt het vaak dat woorden "een beetje gemakkelijk, vaak korter worden uitgesproken".In Vlaanderen en Nederland konden mensen stemmen op een lijst van tien "stomme woorden", zoals selfie, papadag, mensenmens en chillen. In totaal hebben 25.000 taalliefhebbers dat gedaan, aldus het instituut.Vorig jaar kreeg "oudjes" de meeste stemmen omdat het woord denigrerend en negatief zou zijn. In 2013 was "kids" het stomste woord, omdat het woord als overbodig en onnodig hip werd aangevoeld. (Belga/NSK)