Een groep van 213 organisaties uit het middenveld vraagt de Kamerleden om tegen de strengere GAS-boetes te stemmen. Dat bericht De Standaard.

Het wetsontwerp van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) verlaagt onder meer de leeftijdsgrens voor GAS-boetes tot 14 jaar, breidt de misdrijven uit en verhoogt de geldboetes. In een brief en op de website www.gasboete.be roepen de middenveldorganisaties, onder wie Unicef, het Netwerk tegen Armoede, het ABVV en Jong CD&V, de parlementsleden op om goed na te denken voor ze stemmen.

"U kiest voor willekeur, voor het verlaten van de scheiding der machten", klinkt het onder meer.

'GAS-boetes evolueerden van stok achter de deur naar stok om jongeren mee te slaan'

In De Standaard ventileren Unicef, Netwerk tegen Armoede, het ABVV en Jong CD&V hun ongenoegen en ongerustheid over de GAS-boetes. Unicef stipt aan dat met de GAS-boetes blijkbaar 'een parallel systeem wordt gecreëerd, en dat is dubieus.' De organisatie wijst erop dat België al op de vingers werd getikt door het kinderrechtencomité.

Bij het Netwerk tegen Armoede klinkt het dat kinderen en jongeren die in armoede opgroeien 'dikwijls zo al weinig vertrouwen hebben in overheidsinstanties.' Daarom vreest het Netwerk dat net die jongeren zullen het zwaarst getroffen worden.

Het Vlaams ABVV ziet dan weer jongeren hun 'vrijheid verliezen': 'De GAS-boetes zijn geëvolueerd van een stok achter de deur naar een stok om jongeren mee te slaan. Ze leiden tot een samenleving waarin jongeren bang zijn om jong te zijn.'

Jong CD&V dan weer klaagt aan de de jeugd te weinig wordt gehoord.Een groep van 213 organisaties uit het middenveld vraagt de Kamerleden om tegen de strengere GAS-boetes te stemmen. Dat bericht De Standaard. Het wetsontwerp van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) verlaagt onder meer de leeftijdsgrens voor GAS-boetes tot 14 jaar, breidt de misdrijven uit en verhoogt de geldboetes. In een brief en op de website www.gasboete.be roepen de middenveldorganisaties, onder wie Unicef, het Netwerk tegen Armoede, het ABVV en Jong CD&V, de parlementsleden op om goed na te denken voor ze stemmen. "U kiest voor willekeur, voor het verlaten van de scheiding der machten", klinkt het onder meer. 'GAS-boetes evolueerden van stok achter de deur naar stok om jongeren mee te slaan'In De Standaard ventileren Unicef, Netwerk tegen Armoede, het ABVV en Jong CD&V hun ongenoegen en ongerustheid over de GAS-boetes. Unicef stipt aan dat met de GAS-boetes blijkbaar 'een parallel systeem wordt gecreëerd, en dat is dubieus.' De organisatie wijst erop dat België al op de vingers werd getikt door het kinderrechtencomité. Bij het Netwerk tegen Armoede klinkt het dat kinderen en jongeren die in armoede opgroeien 'dikwijls zo al weinig vertrouwen hebben in overheidsinstanties.' Daarom vreest het Netwerk dat net die jongeren zullen het zwaarst getroffen worden. Het Vlaams ABVV ziet dan weer jongeren hun 'vrijheid verliezen': 'De GAS-boetes zijn geëvolueerd van een stok achter de deur naar een stok om jongeren mee te slaan. Ze leiden tot een samenleving waarin jongeren bang zijn om jong te zijn.'Jong CD&V dan weer klaagt aan de de jeugd te weinig wordt gehoord.