Marie-Claire Houard, de Luikse vrouw die eind 2007 in Brussel enkele tienduizenden mensen op de been bracht voor de eenheid van België, organiseert op 16 mei een gelijkaardig initiatief.

Houard zal daarbij gesteund worden door ex-judoka Ingrid Berghmans.

Volgens mede-organisator Pierre-Alexandre de Maere d'Aertrycke is het de bedoeling om de politici tijdens de mars duidelijk te maken dat de Belgen samen willen blijven.

De politici moeten volgens hem stoppen zich bezig te houden met een probleem dat de meerderheid van de.Belgen niet begrijpt.

Berghmans sluit zich aan bij het initiatief, dat op die manier van haar bekendheid kan genieten. Volgens haar worden de voordelen van België onderbelicht.

De mars start op zondag 16 mei om 14 uur op de Albert II-laan, nabij het Noordstation. De manifestatie zal het klassieke parcours naar het Zuidstation volgen.

Marie-Claire Houard, de Luikse vrouw die eind 2007 in Brussel enkele tienduizenden mensen op de been bracht voor de eenheid van België, organiseert op 16 mei een gelijkaardig initiatief.Houard zal daarbij gesteund worden door ex-judoka Ingrid Berghmans. Volgens mede-organisator Pierre-Alexandre de Maere d'Aertrycke is het de bedoeling om de politici tijdens de mars duidelijk te maken dat de Belgen samen willen blijven. De politici moeten volgens hem stoppen zich bezig te houden met een probleem dat de meerderheid van de.Belgen niet begrijpt.Berghmans sluit zich aan bij het initiatief, dat op die manier van haar bekendheid kan genieten. Volgens haar worden de voordelen van België onderbelicht.De mars start op zondag 16 mei om 14 uur op de Albert II-laan, nabij het Noordstation. De manifestatie zal het klassieke parcours naar het Zuidstation volgen.