Volgens Marghem moeten nieuwe gascentrales worden gebouwd om de sluiting van de zeven kernreactoren tegen 2025 op te vangen. Marghem is al sinds 2015 bezig met de uitwerking van een steunmechanisme, want gascentrales zijn niet rendabel. Maar Marghem wil niet zeggen hoeveel subsidies nodig zullen zijn. Ze verwijst altijd naar een studie van het consultancybureau PwC van bijna een jaar geleden.

Daarin was sprake van een geactualiseerde nettowaarde van 5,4 miljard euro over 15 jaar, wat neerkomt op een jaarlijkse kostprijs van 351 miljoen euro. Maar intussen blijken er dus andere cijfers te zijn, die wijzen op een veel hogere kostprijs. Volgens het kabinet-Marghem kan er geen exact cijfer worden bepaald. 'De kosten zullen afhangen van wat de energiebedrijven straks allemaal voorstellen', liet ze optekenen in De Morgen.

Volgens Marghem moeten nieuwe gascentrales worden gebouwd om de sluiting van de zeven kernreactoren tegen 2025 op te vangen. Marghem is al sinds 2015 bezig met de uitwerking van een steunmechanisme, want gascentrales zijn niet rendabel. Maar Marghem wil niet zeggen hoeveel subsidies nodig zullen zijn. Ze verwijst altijd naar een studie van het consultancybureau PwC van bijna een jaar geleden. Daarin was sprake van een geactualiseerde nettowaarde van 5,4 miljard euro over 15 jaar, wat neerkomt op een jaarlijkse kostprijs van 351 miljoen euro. Maar intussen blijken er dus andere cijfers te zijn, die wijzen op een veel hogere kostprijs. Volgens het kabinet-Marghem kan er geen exact cijfer worden bepaald. 'De kosten zullen afhangen van wat de energiebedrijven straks allemaal voorstellen', liet ze optekenen in De Morgen.