Marc Van Ranst luidt al enkele dagen de alarmbel over de stijging van het aantal besmettingen. Tussen 5 september en 11 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 746,3. Een stijging met liefst 51 procent tegenover de week voordien. Op 11 september werden zelfs 1082 nieuwe besmettingen geregistreerd. Ook het aantal hospitalisaties stijgt.

Reden genoeg voor de viroloog om alarm te slaan via Twitter. In een reeks tweets wijst hij de vinger naar zowel de politieke wereld als naar de reeks open brieven die de ronde tegen waarin scepsis werd geuit over de geldende corona-maatregelen.

Marc Van Ranst luidt al enkele dagen de alarmbel over de stijging van het aantal besmettingen. Tussen 5 september en 11 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 746,3. Een stijging met liefst 51 procent tegenover de week voordien. Op 11 september werden zelfs 1082 nieuwe besmettingen geregistreerd. Ook het aantal hospitalisaties stijgt. Reden genoeg voor de viroloog om alarm te slaan via Twitter. In een reeks tweets wijst hij de vinger naar zowel de politieke wereld als naar de reeks open brieven die de ronde tegen waarin scepsis werd geuit over de geldende corona-maatregelen.