'Om de sereniteit van het debat mogelijk te maken, hebben we in onderling overleg besloten om (een) vervanger te voorzien', schrijft PVDA-voorzitter Peter Mertens op Twitter.

Maandag raakte bekend dat Van Ranst op de vooravond van 1 mei in gesprek zou gaan met Mertens en PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw. Het gesprek kadert in het 'online festival' dat de partij organiseert en dat naar aanleiding van 1 mei de 'helden' van de strijd tegen het coronavirus in de kijker wil zetten.

Op sociale media ontstond meteen beroering over het event. Onder meer Rik Torfs suggereerde dat de uitspraken van Van Ranst voortaan aan een politieke analyse onderworpen moeten worden. Van Ranst zelf wuifde de kritiek weg.

Dinsdag kwam dan het nieuws dat Van Ranst niet deelneemt aan het PVDA-event.

'Om de sereniteit van het debat mogelijk te maken, hebben we in onderling overleg besloten om (een) vervanger te voorzien', zei Peter Mertens. Hij en Raoul Hedebouw gaan nu in gesprek met ABVV-voorzitter Robert Vertenueil en spoedarts Natalie Eggermont.

Van Ranst zelf hield het er op Twitter bij dat de GEES, de Groep van Experts belast met de Exitstrategie, de komende maanden blijft verder werken. 'Ik ga dus niet actief deelnemen aan de 1 meivieringen. Wellicht gaat 11 juli ook krap worden. Maar 21 juli vier ik zeker mee!', eindigde hij met een knipoog-smiley.

'Om de sereniteit van het debat mogelijk te maken, hebben we in onderling overleg besloten om (een) vervanger te voorzien', schrijft PVDA-voorzitter Peter Mertens op Twitter.Maandag raakte bekend dat Van Ranst op de vooravond van 1 mei in gesprek zou gaan met Mertens en PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw. Het gesprek kadert in het 'online festival' dat de partij organiseert en dat naar aanleiding van 1 mei de 'helden' van de strijd tegen het coronavirus in de kijker wil zetten. Op sociale media ontstond meteen beroering over het event. Onder meer Rik Torfs suggereerde dat de uitspraken van Van Ranst voortaan aan een politieke analyse onderworpen moeten worden. Van Ranst zelf wuifde de kritiek weg. Dinsdag kwam dan het nieuws dat Van Ranst niet deelneemt aan het PVDA-event. 'Om de sereniteit van het debat mogelijk te maken, hebben we in onderling overleg besloten om (een) vervanger te voorzien', zei Peter Mertens. Hij en Raoul Hedebouw gaan nu in gesprek met ABVV-voorzitter Robert Vertenueil en spoedarts Natalie Eggermont. Van Ranst zelf hield het er op Twitter bij dat de GEES, de Groep van Experts belast met de Exitstrategie, de komende maanden blijft verder werken. 'Ik ga dus niet actief deelnemen aan de 1 meivieringen. Wellicht gaat 11 juli ook krap worden. Maar 21 juli vier ik zeker mee!', eindigde hij met een knipoog-smiley.