De cipiers van de gevangenis van Nijvel zijn tussenbeide moeten komen om te verhinderen dat Marc Dutroux afgeranseld zou worden door andere gedetineerden. Dat meldt de Franstalige krant La Dernière Heure.

Het incident speelde zich donderdagochtend af. De cipiers grepen snel in maar konden niet verhinderen dat Dutroux enkele rake klappen kreeg van zijn medegevangenen.

Dutroux krijgt regelmatig beledigingen naar zijn hoofd geslingerd maar het is de eerste keer dat andere gedetineerden zo dicht tot bij hem raken. Volgens de normale procedure moeten de andere gevangenen eerst naar hun cel terugkeren alvorens Dutroux zijn cel mag verlaten.

Als een gedetineerde ook maar het minste geweld gebruikt tegen Dutroux, vliegt die meteen naar de isolatiecel of wordt hij overgebracht naar een andere gevangenisinstelling. Deze extreme maatregelen worden genomen om te verhinderen dat Dutroux gaat klagen dat hij fysiek toegetakeld wordt.

De cipiers van de gevangenis van Nijvel zijn tussenbeide moeten komen om te verhinderen dat Marc Dutroux afgeranseld zou worden door andere gedetineerden. Dat meldt de Franstalige krant La Dernière Heure. Het incident speelde zich donderdagochtend af. De cipiers grepen snel in maar konden niet verhinderen dat Dutroux enkele rake klappen kreeg van zijn medegevangenen. Dutroux krijgt regelmatig beledigingen naar zijn hoofd geslingerd maar het is de eerste keer dat andere gedetineerden zo dicht tot bij hem raken. Volgens de normale procedure moeten de andere gevangenen eerst naar hun cel terugkeren alvorens Dutroux zijn cel mag verlaten. Als een gedetineerde ook maar het minste geweld gebruikt tegen Dutroux, vliegt die meteen naar de isolatiecel of wordt hij overgebracht naar een andere gevangenisinstelling. Deze extreme maatregelen worden genomen om te verhinderen dat Dutroux gaat klagen dat hij fysiek toegetakeld wordt.