Dat heeft de regering-Michel beslist. Marc Compernol (59) is de huidige nummer twee van het Belgische leger. Zijn benoeming komt niet geheel als een verrassing.

De 64-jarige Gerard Van Caelenberge stond sinds maart 2012 aan het hoofd van het Belgische leger. Zijn mandaat loopt volgende week af. Nadien gaat hij met pensioen. Daags nadien volgt de benoeming van Compernol als Chief of Defence. Hij wordt dan ook benoemd tot generaal met vier sterren.

Op een scharniermoment voor het departement en met de implementatie van een nieuwe strategische visie, is Compernol volgens minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) 'de geschikte kandidaat om het departement door deze cruciale veranderingen te leiden'. Hij dankt tegelijkertijd generaal vlieger Van Caelenberge voor zijn 'indrukwekkende carrière', waarin hij 'bijna een halve eeuw met onverdroten inzet heeft gediend in uniform'. (Belga/KVDA)

Dat heeft de regering-Michel beslist. Marc Compernol (59) is de huidige nummer twee van het Belgische leger. Zijn benoeming komt niet geheel als een verrassing.De 64-jarige Gerard Van Caelenberge stond sinds maart 2012 aan het hoofd van het Belgische leger. Zijn mandaat loopt volgende week af. Nadien gaat hij met pensioen. Daags nadien volgt de benoeming van Compernol als Chief of Defence. Hij wordt dan ook benoemd tot generaal met vier sterren. Op een scharniermoment voor het departement en met de implementatie van een nieuwe strategische visie, is Compernol volgens minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) 'de geschikte kandidaat om het departement door deze cruciale veranderingen te leiden'. Hij dankt tegelijkertijd generaal vlieger Van Caelenberge voor zijn 'indrukwekkende carrière', waarin hij 'bijna een halve eeuw met onverdroten inzet heeft gediend in uniform'. (Belga/KVDA)