Zowat 200 manifestanten zorgden er voor dat de snelweg in beide richtingen werd afgesloten voor het verkeer. Ze staken paletten in brand op de snelweg. Na het vertrek van de manifestanten was het dan ook nodig om de snelweg op te kuisen. Omstreeks 11.30 uur was er weer verkeer mogelijk.

Bekijk beelden van VTM

Het Waals gewest gaat alvast een klacht indienen, wegens vernielingen, zo meldt Waals minister voor Openbare Werken Maxime Prévot (CDH). De politie heeft de identiteit vastgesteld van de daders. Er is proces-verbaal opgesteld.

Volgens Prévot zorgt de aangerichte schade voor vertraging aan werken die bezig waren, en is er bijkomend budget nodig. Hij heeft een rapport gevraagd over de aangerichte schade en de geschatte kosten. Er is sprake van tienduizenden euro's aan kosten. Het is de bedoeling van de klacht om de schade te verhalen op de daders van de vernielingen.

Drie vierde van treinen reed in de namiddag

De regionale afdeling Luik-Hoei-Borgworm van de socialistische vakbond ABVV organiseert maandag een 24 urenstaking.

Door de regionale spoorstaking reed tussen 13.00 en 16.00 uur tussen de 74 en 80 procent van de treinen in België. Dat blijkt uit cijfers van Infrabel. De spoorinfrastructuurbeheerder verwacht dat de hinder voor het treinverkeer tijdens de avondspits van dezelfde grootteorde zal zijn als tijdens de ochtendspits. De grootste hinder deed zich voor rond Luik en Namen. Spoorlijn 161 tussen Brussel en Namen was een van de zwaarst getroffen lijnen.

Over het algemeen valt de impact in Vlaanderen mee. Vooral de spoorlijn vanuit Luik via Leuven, Brussel en Gent naar de kust is getroffen. (Belga/KVDA)

Zowat 200 manifestanten zorgden er voor dat de snelweg in beide richtingen werd afgesloten voor het verkeer. Ze staken paletten in brand op de snelweg. Na het vertrek van de manifestanten was het dan ook nodig om de snelweg op te kuisen. Omstreeks 11.30 uur was er weer verkeer mogelijk.Bekijk beelden van VTM Het Waals gewest gaat alvast een klacht indienen, wegens vernielingen, zo meldt Waals minister voor Openbare Werken Maxime Prévot (CDH). De politie heeft de identiteit vastgesteld van de daders. Er is proces-verbaal opgesteld. Volgens Prévot zorgt de aangerichte schade voor vertraging aan werken die bezig waren, en is er bijkomend budget nodig. Hij heeft een rapport gevraagd over de aangerichte schade en de geschatte kosten. Er is sprake van tienduizenden euro's aan kosten. Het is de bedoeling van de klacht om de schade te verhalen op de daders van de vernielingen. De regionale afdeling Luik-Hoei-Borgworm van de socialistische vakbond ABVV organiseert maandag een 24 urenstaking.Door de regionale spoorstaking reed tussen 13.00 en 16.00 uur tussen de 74 en 80 procent van de treinen in België. Dat blijkt uit cijfers van Infrabel. De spoorinfrastructuurbeheerder verwacht dat de hinder voor het treinverkeer tijdens de avondspits van dezelfde grootteorde zal zijn als tijdens de ochtendspits. De grootste hinder deed zich voor rond Luik en Namen. Spoorlijn 161 tussen Brussel en Namen was een van de zwaarst getroffen lijnen. Over het algemeen valt de impact in Vlaanderen mee. Vooral de spoorlijn vanuit Luik via Leuven, Brussel en Gent naar de kust is getroffen. (Belga/KVDA)