"We moeten een waterdichte manier verzinnen om geld te verdienen aan digitaal nieuws, anders komt Apple er mee af en moeten we 30 procent commissie betalen."

"Ik ben voorstander om een deel van websites betalend te maken. In de luchtvaart werkt het toch ook zo? Je kan spotgoedkoop ergens naartoe vliegen in economyclass, maar er is ook de businessclass voor mensen die meer willen. We bieden gratis nieuws aan, maar voor echte kwaliteitsduiding zal de consument moeten betalen. De businessclass in nieuws, zeg maar."

"Er is echter één gevaar: iedereen moet toegang hebben tot nieuws. Anders gaat het hele idee van de vierde macht verloren. Je ziet hoe moeilijk het is. We moeten een oplossing vinden die voor ons rendabel is, maar die ook democratisch nieuws garandeert."

Daarvoor rekent Van den Broeck op overheidssteun. "Zelfs de OESO heeft al gezegd dat er geen vrije media kan bestaan in een puur kapitalistische markt", zo verklaarde hij.

De overname van de SBS-zenders VT4 en VIJFtv was overigens opvallend afwezig als gespreksonderwerp. (NC)

"We moeten een waterdichte manier verzinnen om geld te verdienen aan digitaal nieuws, anders komt Apple er mee af en moeten we 30 procent commissie betalen." "Ik ben voorstander om een deel van websites betalend te maken. In de luchtvaart werkt het toch ook zo? Je kan spotgoedkoop ergens naartoe vliegen in economyclass, maar er is ook de businessclass voor mensen die meer willen. We bieden gratis nieuws aan, maar voor echte kwaliteitsduiding zal de consument moeten betalen. De businessclass in nieuws, zeg maar." "Er is echter één gevaar: iedereen moet toegang hebben tot nieuws. Anders gaat het hele idee van de vierde macht verloren. Je ziet hoe moeilijk het is. We moeten een oplossing vinden die voor ons rendabel is, maar die ook democratisch nieuws garandeert." Daarvoor rekent Van den Broeck op overheidssteun. "Zelfs de OESO heeft al gezegd dat er geen vrije media kan bestaan in een puur kapitalistische markt", zo verklaarde hij. De overname van de SBS-zenders VT4 en VIJFtv was overigens opvallend afwezig als gespreksonderwerp. (NC)