De manager geeft de feiten toe, maar minimaliseert haar uitlatingen en zegt dat het om humor ging. Het parket geeft aan dat de toon die gebruikt werd, niets verandert aan de inbreuk.

De feiten speelden zich een tweetal weken geleden af in de winkel van JD Sports in Mediacité. Ze kwamen aan het licht na posts op sociale media. De personeelsleden van de winkel worden telkens aan het einde van de werkdag gefouilleerd om uit te maken dat ze niets gestolen hebben. Deze keer vroeg de manager aan haar personeel om zich op te delen in drie groepen: 'arabes' (Arabisch sprekend, red), 'gwères' (term uit de rapwereld voor Europeaan, red.) en 'macaques' (racistische term voor zwarten, red.). Op sociale media circuleren beelden van de manager. Sinds de publicatie van de video werden al zeker twee winkels van de keten geplunderd, een in Luik en een in Brussel. Het parket van Luik beklemtoont dat oproepen tot geweld eveneens strafbaar is.

De manager is door het bedrijf aan de kant gezet.

De manager geeft de feiten toe, maar minimaliseert haar uitlatingen en zegt dat het om humor ging. Het parket geeft aan dat de toon die gebruikt werd, niets verandert aan de inbreuk. De feiten speelden zich een tweetal weken geleden af in de winkel van JD Sports in Mediacité. Ze kwamen aan het licht na posts op sociale media. De personeelsleden van de winkel worden telkens aan het einde van de werkdag gefouilleerd om uit te maken dat ze niets gestolen hebben. Deze keer vroeg de manager aan haar personeel om zich op te delen in drie groepen: 'arabes' (Arabisch sprekend, red), 'gwères' (term uit de rapwereld voor Europeaan, red.) en 'macaques' (racistische term voor zwarten, red.). Op sociale media circuleren beelden van de manager. Sinds de publicatie van de video werden al zeker twee winkels van de keten geplunderd, een in Luik en een in Brussel. Het parket van Luik beklemtoont dat oproepen tot geweld eveneens strafbaar is. De manager is door het bedrijf aan de kant gezet.