Bekijk de video 'drie doden bij familiedrama Bilzen' hier

Bij een uit de hand gelopen familiedrama in Limburg heeft een man zondag zijn zoon en een politie-agent doodgeschoten. De man kwam ook zelf om het leven, zeer waarschijnlijk door politiekogels.

De 53-jarige man schoot zondagmorgen in zijn woning in Vlijtingen bij Riemst eerst zijn 15-jarige zoon dood.

Jean H. trok daarop naar de woning van zijn ex-vriendin in de Wijerstraat in Bilzen. Hij nam haar onder vuur, maar ze raakte slechts lichtgewond. De vrouw, de moeder van de 15-jarige jongen, werd verzorgd in het ziekenhuis.

De man hield zich na de schietpartij schuil in de woning van de vrouw. Twee politie-agenten gingen daarop naar het appartement, waar ze de schutter in de badkamer aantroffen.

Toen de agenten weer naar buiten liepen, struikelde één van hen op de trap. De man kwam met het been vast te zitten tussen de spijlen van de trapleuning en lag op zijn buik.

Agent doodgeschoten

De schutter schoot daarop een drietal maal met zijn jachtwapen in de richting van de agent. De politieman werd dodelijk geraakt in de rug, op een plaats waar zijn kogelwerende vest hem geen bescherming bood.

Het slachtoffer is de 54-jarige Eddy Strijkers van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt. De agent laat een vrouw en twee kinderen van 20 jaar achter.

Een collega van de neergeschoten agent schoot terug in de richting van de schutter, die daarbij geraakt werd. Toen de speciale interventie-eenheden de woning binnenvielen, was de man overleden.

De schutter is heel waarschijnlijk door politiekogels omgekomen, aldus de Tongerse procureur des konings Ivo Delbrouck.

Niet geregistreerd als wapenbezitter

Jean H. was bij de politie gekend wegens agressie. Enkele jaren geleden was er al een incident waarbij de man de politie van Maasmechelen beschoot. Bij een huiszoeking nadien werden toen 16 wapens gevonden.

Hoewel de man een jachtwapen had, was hij in Bilzen niet geregistreerd als wapenbezitter.

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom kwam zondag ter plaatse. Ze sprak over een zwarte dag voor de politiezone, maar prees het professionalisme van het korps.

Bij een uit de hand gelopen familiedrama in Limburg heeft een man zondag zijn zoon en een politie-agent doodgeschoten. De man kwam ook zelf om het leven, zeer waarschijnlijk door politiekogels.De 53-jarige man schoot zondagmorgen in zijn woning in Vlijtingen bij Riemst eerst zijn 15-jarige zoon dood.Jean H. trok daarop naar de woning van zijn ex-vriendin in de Wijerstraat in Bilzen. Hij nam haar onder vuur, maar ze raakte slechts lichtgewond. De vrouw, de moeder van de 15-jarige jongen, werd verzorgd in het ziekenhuis.De man hield zich na de schietpartij schuil in de woning van de vrouw. Twee politie-agenten gingen daarop naar het appartement, waar ze de schutter in de badkamer aantroffen.Toen de agenten weer naar buiten liepen, struikelde één van hen op de trap. De man kwam met het been vast te zitten tussen de spijlen van de trapleuning en lag op zijn buik.Agent doodgeschotenDe schutter schoot daarop een drietal maal met zijn jachtwapen in de richting van de agent. De politieman werd dodelijk geraakt in de rug, op een plaats waar zijn kogelwerende vest hem geen bescherming bood.Het slachtoffer is de 54-jarige Eddy Strijkers van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt. De agent laat een vrouw en twee kinderen van 20 jaar achter.Een collega van de neergeschoten agent schoot terug in de richting van de schutter, die daarbij geraakt werd. Toen de speciale interventie-eenheden de woning binnenvielen, was de man overleden.De schutter is heel waarschijnlijk door politiekogels omgekomen, aldus de Tongerse procureur des konings Ivo Delbrouck.Niet geregistreerd als wapenbezitterJean H. was bij de politie gekend wegens agressie. Enkele jaren geleden was er al een incident waarbij de man de politie van Maasmechelen beschoot. Bij een huiszoeking nadien werden toen 16 wapens gevonden.Hoewel de man een jachtwapen had, was hij in Bilzen niet geregistreerd als wapenbezitter.Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom kwam zondag ter plaatse. Ze sprak over een zwarte dag voor de politiezone, maar prees het professionalisme van het korps.