Man met mes neergeschoten in station Gent-Sint-Pieters - buiten levensgevaar

23/01/18 om 21:21 - Bijgewerkt op 24/01/18 om 00:47

Bron: Belga

In het station van Gent-Sint-Pieters heeft de spoorwegpolitie een man neergeschoten. De man, die met een mes op de agenten afstormde, is buiten levensgevaar.

Man met mes neergeschoten in station Gent-Sint-Pieters - buiten levensgevaar

© BELGA

Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het onderzoek naar de feiten is volop aan de gang, zegt parketwoordvoerster An Schoonjans. 'Uit de eerste beschikbare camerabeelden blijkt dat de man met een mes het station binnenstormt en onmiddellijk uithaalt naar twee mensen van de patrouillerende spoorwegpolitie, die daarop vuurt. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verkeerde in levensgevaar, maar hij is intussen geopereerd en het levensgevaar is geweken'.

'Het motief is nog niet duidelijk', zegt Schoonjans. 'Dat wordt volop onderzocht, samen met de precieze omstandigheden van de feiten. Over de identiteit van de man is nog geen absolute zekerheid.'

Het parket bevestigt dat er 'zoals gebruikelijk' twee procedures opgestart werden: 'een onderzoek naar de feiten die de man gepleegd heeft, en een onderzoek naar het schietincident. Het lab, het afstappingsteam, de ballistisch deskundige en de wetsgeneesheer onderzoeken de feiten', zegt de parketwoordvoerster. De eerste camerabeelden zouden de piste van wettige zelfverdediging verdedigen. Ook het Comité P is betrokken bij het onderzoek naar het schietincident.

Op Twitter heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon gereageerd op de feiten. 'Al mijn steun aan de mensen van de spoorwegpolitie in Gent', aldus Jambon.

Tramverkeer verstoord

De plaats van de feiten blijft voorlopig afgesloten op bevel van de politie. De hoofdingang aan het Koningin Maria Hendrikaplein) en de zij-ingang aan de tramtunnel zijn dicht. Het station is wel toegankelijk via de ingang aan de Voskenslaan en Sint-Denijslaan, meldt de NMBS.

De spoorwegmaatschappij zegt dat nog onduidelijk is of het station woensdagochtend normaal geopend zal zijn. Het treinverkeer verloopt normaal, maar de trams van De Lijn rijden niet in de richting van het UZ, Zwijnaarde en Flanders Expo. Enkele bussen rijden via de ring naar de Heuvelpoort.

Onze partners