De vrouw overleefde de aanval als bij wonder maar is zwaar verminkt. De raadkamer beval de onmiddellijke aanhouding van beklaagde Richard R. De man werd woensdagavond al opgepakt.

Het slachtoffer en Richard R. leerden elkaar kennen toen ze als conciërge werkte in het appartementsgebouw in Sint-Jans-Molenbeek waar ze beiden woonden. Ze vormden even een koppel maar uiteindelijk wees zij hem af.

R. kon die afwijzing niet aanvaarden en in december 2009 belde hij, helemaal in het zwart gekleed en met een motorhelm op het hoofd, bij de vrouw aan. Hij greep haar vast en overgoot haar met zwavelzuur. De vrouw raakte levensgevaarlijk verbrand maar overleefde.

Richard R. werd onmiddellijk opgepakt en aangehouden maar na enkele maanden vrijgelaten wegens een procedurefout. Door een ongelukkig toeval gebeurde dat op dezelfde dag dat het slachtoffer uit het ziekenhuis ontslagen werd.

Zowel het Brusselse parket als de advocaat van de vrouw, meester Sven Mary, vroegen de raadkamer om het dossier naar het assisenhof te verwijzen voor moordpoging. De advocaten van Richard R. betwistten echter dat hun cliënt de bedoeling had gehad de vrouw te doden en vroegen dat hij voor de correctionele rechtbank zou verschijnen. De raadkamer volgde hun argumenten niet. (Belga)

De vrouw overleefde de aanval als bij wonder maar is zwaar verminkt. De raadkamer beval de onmiddellijke aanhouding van beklaagde Richard R. De man werd woensdagavond al opgepakt. Het slachtoffer en Richard R. leerden elkaar kennen toen ze als conciërge werkte in het appartementsgebouw in Sint-Jans-Molenbeek waar ze beiden woonden. Ze vormden even een koppel maar uiteindelijk wees zij hem af. R. kon die afwijzing niet aanvaarden en in december 2009 belde hij, helemaal in het zwart gekleed en met een motorhelm op het hoofd, bij de vrouw aan. Hij greep haar vast en overgoot haar met zwavelzuur. De vrouw raakte levensgevaarlijk verbrand maar overleefde. Richard R. werd onmiddellijk opgepakt en aangehouden maar na enkele maanden vrijgelaten wegens een procedurefout. Door een ongelukkig toeval gebeurde dat op dezelfde dag dat het slachtoffer uit het ziekenhuis ontslagen werd. Zowel het Brusselse parket als de advocaat van de vrouw, meester Sven Mary, vroegen de raadkamer om het dossier naar het assisenhof te verwijzen voor moordpoging. De advocaten van Richard R. betwistten echter dat hun cliënt de bedoeling had gehad de vrouw te doden en vroegen dat hij voor de correctionele rechtbank zou verschijnen. De raadkamer volgde hun argumenten niet. (Belga)