Tijdens de 1-meiviering in Luik kreeg Raoul Hedebouw, Kamerlid voor PVDA, een messteek in de bil. Hedebouw moest naar het ziekenhuis gebracht worden voor verzorging, maar kon daarna weer verder deelnemen aan de geplande activiteiten. Zijn belager, de 62-jarige Luikenaar Mustafa S., had naast een mes ook traangas op zak, en riep bij zijn arrestatie 'de PVDA zijn idioten'.

De man is nu veroordeeld tot 28 maanden cel, waarvan driekwart met uitstel. Hij kreeg ook een boete opgelegd van 800 euro, eveneens met uitstel.

Mustafa S. had tijdens de zitting in de rechtbank verklaard dat hij zijn daad niet betreurde en de actie had gepland. 'Ik wilde dat hij zou lijden zoals de Belgische burgers'. De aanval diende ook als vergelding, omdat Raoul Hedebouw niet had geantwoord op zijn brieven waarin hij de laksheid van het Belgische gerecht had aangeklaagd.

Tijdens de 1-meiviering in Luik kreeg Raoul Hedebouw, Kamerlid voor PVDA, een messteek in de bil. Hedebouw moest naar het ziekenhuis gebracht worden voor verzorging, maar kon daarna weer verder deelnemen aan de geplande activiteiten. Zijn belager, de 62-jarige Luikenaar Mustafa S., had naast een mes ook traangas op zak, en riep bij zijn arrestatie 'de PVDA zijn idioten'.De man is nu veroordeeld tot 28 maanden cel, waarvan driekwart met uitstel. Hij kreeg ook een boete opgelegd van 800 euro, eveneens met uitstel. Mustafa S. had tijdens de zitting in de rechtbank verklaard dat hij zijn daad niet betreurde en de actie had gepland. 'Ik wilde dat hij zou lijden zoals de Belgische burgers'. De aanval diende ook als vergelding, omdat Raoul Hedebouw niet had geantwoord op zijn brieven waarin hij de laksheid van het Belgische gerecht had aangeklaagd.