Koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene heeft nog geen concrete oplossing gevonden voor Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat zegt FDF-voorzitter Olivier Maingain. Staatssecretaris Bernard Clerfayt (MR-FDF) verwijt Dehaene intussen partijdigheid.

Dehaene werkt in alle stilte aan een oplossing voor het probleem van de kieskring B-H-V. Eerst was een oplossing beloofd tegen Pasen, later werd dat tegen het einde van de paasvakantie.

Op Bel-RTL zei Maingain maandag 'dat er momenteel nog niet veel op tafel ligt'. HIj zegt zich daarvoor te baseren op MR-voorzitter Didier Reynders, die al verschillende malen met Dehaene heeft gesproken. Zelf heeft Maingain nog maar één keer de koninklijke opdrachthouder ontmoet.

Maingain is overigens niet gehaast om een oplossing te vinden voor B-H-V. Volgens hem kan de huidige federale legislatuur worden uitgedaan zonder oplossing.

'Partijdig'

Intussen verwijt Clerfayt dat Dehaene 'partijdig' tewerk gaat tijdens zijn ontmijningsopdracht.

Op de RTBF-radio verklaarde de staatssecretaris dat Dehaene op onderwerpen werkt die 'Vlaamse eisen' zijn.

Clerfayt zegt.niet te horen dat de opdrachthouder aan voorstellen werkt die de Franstaligen tevreden kunnen stellen.

Hij herhaalde de eis dat de burgemeesters in drie faciliteitengemeenten in de rand rond Brussel zouden benoemd worden.

Koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene heeft nog geen concrete oplossing gevonden voor Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat zegt FDF-voorzitter Olivier Maingain. Staatssecretaris Bernard Clerfayt (MR-FDF) verwijt Dehaene intussen partijdigheid.Dehaene werkt in alle stilte aan een oplossing voor het probleem van de kieskring B-H-V. Eerst was een oplossing beloofd tegen Pasen, later werd dat tegen het einde van de paasvakantie. Op Bel-RTL zei Maingain maandag 'dat er momenteel nog niet veel op tafel ligt'. HIj zegt zich daarvoor te baseren op MR-voorzitter Didier Reynders, die al verschillende malen met Dehaene heeft gesproken. Zelf heeft Maingain nog maar één keer de koninklijke opdrachthouder ontmoet.Maingain is overigens niet gehaast om een oplossing te vinden voor B-H-V. Volgens hem kan de huidige federale legislatuur worden uitgedaan zonder oplossing. 'Partijdig'Intussen verwijt Clerfayt dat Dehaene 'partijdig' tewerk gaat tijdens zijn ontmijningsopdracht.Op de RTBF-radio verklaarde de staatssecretaris dat Dehaene op onderwerpen werkt die 'Vlaamse eisen' zijn.Clerfayt zegt.niet te horen dat de opdrachthouder aan voorstellen werkt die de Franstaligen tevreden kunnen stellen. Hij herhaalde de eis dat de burgemeesters in drie faciliteitengemeenten in de rand rond Brussel zouden benoemd worden.