Maingain onderstreept met name het "sociaal liberalisme" waar zijn partij voor staat. "Of het woord 'liberaal' niet te veel zal doen terugdenken aan onze voormalige banden met de MR? Ik denk dat de MR niets meer te maken heeft met het sociaal liberalisme. Laat ons eerlijk zijn: als haar leiders sociaal-liberalen waren, hadden ze nooit een alliantie gemaakt met de N-VA", aldus Maingain.

Een naamsverandering moet de eigenheid van de 'Fédéralistes Démocrates Francophones' in de verf zetten, naast de "stereotypen van MR en PS" en "het vaak gammele centrisme van het cdH". Al blijft Maingain 'FDF' wel een goede afkorting vinden, die volgens hem bovendien ook goed klonk.

Maingain is voorzitter van de partij sinds 1995 en kandidaat voor een nieuwe termijn. Zijn tegenstanders zijn Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt en diens Oudergemse collega Christophe Magdalijns. (Belga/JH)

Maingain onderstreept met name het "sociaal liberalisme" waar zijn partij voor staat. "Of het woord 'liberaal' niet te veel zal doen terugdenken aan onze voormalige banden met de MR? Ik denk dat de MR niets meer te maken heeft met het sociaal liberalisme. Laat ons eerlijk zijn: als haar leiders sociaal-liberalen waren, hadden ze nooit een alliantie gemaakt met de N-VA", aldus Maingain. Een naamsverandering moet de eigenheid van de 'Fédéralistes Démocrates Francophones' in de verf zetten, naast de "stereotypen van MR en PS" en "het vaak gammele centrisme van het cdH". Al blijft Maingain 'FDF' wel een goede afkorting vinden, die volgens hem bovendien ook goed klonk. Maingain is voorzitter van de partij sinds 1995 en kandidaat voor een nieuwe termijn. Zijn tegenstanders zijn Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt en diens Oudergemse collega Christophe Magdalijns. (Belga/JH)