In het ochtendprogramma Matin Première op de RTBf hield Maingain de N-VA verantwoordelijk voor de verrotting van ons land. Hij vergeleek de N-VA met het Vlaams Belang en met 'Bossi, Viktor Orban en Jörg Haider, respectievelijk de voorman van de Italiaanse extreem-rechtse Lega Nord, de Hongaarse populistische premier en de overleden voorman van de uiterst rechtste Oostenrijkse FPÖ.

De uitval van Maingain maakt deel uit van een strijd met MR-voorman Charles Michel over de verhouding met de N-VA. De MR wil met de N-VA onderhandelen over de vorming van een regering. Volgens het FDF is het ondenkbaar om met de N-VA aan tafel te zitten.

Afgelopen weekend noemde Maingain in Le Soir de N-VA 'een bedreiging voor de democratie.' Maingain moest over zijn uitspraken uitleg komen geven op het partijbureau van MR maar stuurde zijn kat. Als de MR met de N-VA samenwerkt in het asieldossier, is er volgens Maingain een probleem en zal de toekomst van het FDF binnen de MR ter sprake komen. (EE)

In het ochtendprogramma Matin Première op de RTBf hield Maingain de N-VA verantwoordelijk voor de verrotting van ons land. Hij vergeleek de N-VA met het Vlaams Belang en met 'Bossi, Viktor Orban en Jörg Haider, respectievelijk de voorman van de Italiaanse extreem-rechtse Lega Nord, de Hongaarse populistische premier en de overleden voorman van de uiterst rechtste Oostenrijkse FPÖ.De uitval van Maingain maakt deel uit van een strijd met MR-voorman Charles Michel over de verhouding met de N-VA. De MR wil met de N-VA onderhandelen over de vorming van een regering. Volgens het FDF is het ondenkbaar om met de N-VA aan tafel te zitten. Afgelopen weekend noemde Maingain in Le Soir de N-VA 'een bedreiging voor de democratie.' Maingain moest over zijn uitspraken uitleg komen geven op het partijbureau van MR maar stuurde zijn kat. Als de MR met de N-VA samenwerkt in het asieldossier, is er volgens Maingain een probleem en zal de toekomst van het FDF binnen de MR ter sprake komen. (EE)