In een interview met La Libre Belgique verwijst Maingain naar uitspraken van CD&V-voorzitter Wouter Beke. "Hij kondigt aan dat we al de zevende staatshervorming moeten voorbereiden. Zijn menu is zwaar en confederalistisch. Di Rupo is de laatste premier van een federale staat", stelt Maingain.

De FDF-voorzitter herhaalde zijn kritiek op de splitsing van het arbeidsauditoraat in de BHV-akkoorden. Dat komt voor hem neer op "een heel gevaarlijke evolutie als het gaat over de bevoegdheden op het vlak van arbeidsrecht en sociale zekerheid". "Niemand kon me vertellen waarom het arbeidsauditoraat gesplitst moest worden", klinkt het. (Belga/KVDA)

In een interview met La Libre Belgique verwijst Maingain naar uitspraken van CD&V-voorzitter Wouter Beke. "Hij kondigt aan dat we al de zevende staatshervorming moeten voorbereiden. Zijn menu is zwaar en confederalistisch. Di Rupo is de laatste premier van een federale staat", stelt Maingain. De FDF-voorzitter herhaalde zijn kritiek op de splitsing van het arbeidsauditoraat in de BHV-akkoorden. Dat komt voor hem neer op "een heel gevaarlijke evolutie als het gaat over de bevoegdheden op het vlak van arbeidsrecht en sociale zekerheid". "Niemand kon me vertellen waarom het arbeidsauditoraat gesplitst moest worden", klinkt het. (Belga/KVDA)