Waals Minister-President Paul Magnette (PS) reageert daarmee op de onverenigbaarheid van het voorzitterschap en een ministerpost, waartoe de Waalse regering heeft beslist. 'Magnette is op dit moment nog Waals minister-president en wil dus zoals beloofd afstand doen van het voorzitterschap van de gemeenteraad', stelt de woordvoerder.

Indien Magnette in de loop van de komende weken zou opstappen als minister-president, als gevolg van de politieke crisis, zal hij de situatie opnieuw evalueren. Magnette wordt vervangen door PS-gemeenteraadslid Gaetan Bangisa.

Waals Minister-President Paul Magnette (PS) reageert daarmee op de onverenigbaarheid van het voorzitterschap en een ministerpost, waartoe de Waalse regering heeft beslist. 'Magnette is op dit moment nog Waals minister-president en wil dus zoals beloofd afstand doen van het voorzitterschap van de gemeenteraad', stelt de woordvoerder. Indien Magnette in de loop van de komende weken zou opstappen als minister-president, als gevolg van de politieke crisis, zal hij de situatie opnieuw evalueren. Magnette wordt vervangen door PS-gemeenteraadslid Gaetan Bangisa.