Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) roept op om te stoppen met haatberichten aan haar adres. Die kwamen er na een actie van de PVDA waarbij het tijdens de kerstdagen mogelijk was een wens te sturen naar het kabinet van de minister. Dat schrijven La Dernière heure en Het Laatste Nieuws.

De Block plaatste op haar Facebookpagina een oproep om de berichten te stoppen: 'We vragen jullie geen haatberichten meer te posten. Niet op deze pagina en nergens anders. Tegen niemand ...' Volgens de minister zetten 'schofferende en beledigende posts of berichten die aanzetten tot schadelijke acties, ook aan tot haat'.

De haatberichten komen er na enkele recente besluiten van De Block, zoals het verminderen van de vergoeding van bepaalde antibiotica of het inkrimpen van de terugbetaling van kinesitherapiesessies.

'Begin dit jaar liepen er zowel op onze Facebookpagina als via mail dergelijke zaken binnen', zegt De Blocks persattaché Audrey Dorigo. 'De berichten bleken verstuurd vanaf de websites van PTB en haar Vlaamse tegenhanger PVDA', klinkt het. 'Zowat 10 procent van de Nederlandstalige en 35 procent van de Franstalige berichten zijn extreem negatief.'

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) roept op om te stoppen met haatberichten aan haar adres. Die kwamen er na een actie van de PVDA waarbij het tijdens de kerstdagen mogelijk was een wens te sturen naar het kabinet van de minister. Dat schrijven La Dernière heure en Het Laatste Nieuws.De Block plaatste op haar Facebookpagina een oproep om de berichten te stoppen: 'We vragen jullie geen haatberichten meer te posten. Niet op deze pagina en nergens anders. Tegen niemand ...' Volgens de minister zetten 'schofferende en beledigende posts of berichten die aanzetten tot schadelijke acties, ook aan tot haat'.De haatberichten komen er na enkele recente besluiten van De Block, zoals het verminderen van de vergoeding van bepaalde antibiotica of het inkrimpen van de terugbetaling van kinesitherapiesessies.'Begin dit jaar liepen er zowel op onze Facebookpagina als via mail dergelijke zaken binnen', zegt De Blocks persattaché Audrey Dorigo. 'De berichten bleken verstuurd vanaf de websites van PTB en haar Vlaamse tegenhanger PVDA', klinkt het. 'Zowat 10 procent van de Nederlandstalige en 35 procent van de Franstalige berichten zijn extreem negatief.'