Eén van de slachtoffers van de pesterijen in het Waalse bedrijf MACtac overweegt om de onderneming te laten dagvaarden als medeplichtige aan de feiten. Dat meldt de openbare omroep maandag.

Vorige week kwam aan het licht dat een arbeider van het bedrijf uit Zinnik jarenlang zwaar werd vernederd en zelfs gefolterd door zijn collega's. Zondag getuigde een tweede slachtoffer van de pesterijen op de Franstalige televisie. De Morgen meldde maandag dat er nog minstens een derde slachtoffer is.

Enkele verdachten zullen wellicht voor de rechter moeten verschijnen, al moet de raadkamer er zich nog over uitspreken of de feiten al dan niet verjaard zijn.

Volgens de VRT wil een advocaat van één van de slachtoffers ook MACtac zelf voor de correctionele rechtbank dagen. De man stelt vast dat de onderneming crimineel is, zo wordt hij geciteerd.

'Er heerst een vorm van geweld die niet getolereerd kan worden, volstrekt abnormaal is en die niet kan bestaan zonder op zijn minst een passieve medeplichtigheid van de directie'.

Het parket van Bergen maakte vorige week bekend er 25 mensen in verband met de feiten in verdenking werden gesteld, maar ook het bedrijf zelf.

Eén van de slachtoffers van de pesterijen in het Waalse bedrijf MACtac overweegt om de onderneming te laten dagvaarden als medeplichtige aan de feiten. Dat meldt de openbare omroep maandag.Vorige week kwam aan het licht dat een arbeider van het bedrijf uit Zinnik jarenlang zwaar werd vernederd en zelfs gefolterd door zijn collega's. Zondag getuigde een tweede slachtoffer van de pesterijen op de Franstalige televisie. De Morgen meldde maandag dat er nog minstens een derde slachtoffer is.Enkele verdachten zullen wellicht voor de rechter moeten verschijnen, al moet de raadkamer er zich nog over uitspreken of de feiten al dan niet verjaard zijn.Volgens de VRT wil een advocaat van één van de slachtoffers ook MACtac zelf voor de correctionele rechtbank dagen. De man stelt vast dat de onderneming crimineel is, zo wordt hij geciteerd.'Er heerst een vorm van geweld die niet getolereerd kan worden, volstrekt abnormaal is en die niet kan bestaan zonder op zijn minst een passieve medeplichtigheid van de directie'.Het parket van Bergen maakte vorige week bekend er 25 mensen in verband met de feiten in verdenking werden gesteld, maar ook het bedrijf zelf.