Laatste tickets: kom naar het Knack-debat met Herman Van Rompuy en Rik Van Cauwelaert

Herman Van Rompuy en Rik Van Cauwelaert

In het ‘Durf te vragen’ Knack-debat’ met Herman Van Rompuy en Rik Van Cauwelaert blikken beide heren terug op de steeds veranderende wereld zoals zij die in de afgelopen driekwart eeuw hebben beleefd en waargenomen.

Of het nu om het wegdeemsteren van de Katholieke Kerk, de groeiende verwijdering tussen Vlaanderen en Wallonië, de plaatsing van Amerikaanse raketten en de Koude Oorlog of de terugkeer van Rusland als speler op het geopolitieke toneel gaat, altijd spreken beide heren vrank, vrij en scherpzinnig.

Aanschouw een gesprek tussen één van de meest ervaren Vlaamse journalisten van de afgelopen halve eeuw, en een politicus die als geen ander mee vormgaf aan de Vlaamse, Belgische en Europese geschiedenis van dezelfde periode. Gemodereerd door Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck.

Reserveer uw tickets op www.knack.be/debat. Tickets kosten 18 euro, voor Knack-abonnees 12 euro.

Wie zijn de sprekers?

Herman Van Rompuy (1947) was onder meer directeur van de studiedienst van de CVP, partijvoorzitter, minister en eerste minister, kamervoorzitter en voorzitter van de Europese Raad. Hij publiceerde al een zevental boeken bij Davidsfonds Uitgeverij, met als laatste boek in 2021 ‘Mijmeringen’.

Rik Van Cauwelaert (1950) was fotograaf, sportjournalist en politiek verslaggever. Later werd hij hoofdredacteur en directeur van Knack. Momenteel is hij politiek chroniqueur voor de krant De Tijd. Begin 2021 publiceerde hij bij Davidsfonds Uitgeverij het boek ‘De laatste gouverneur’.

Alles wat u moet weten

Wanneer: woensdag 7 september 2022 van 20 tot 22 uur (deuren open vanaf 19 uur)

Locatie: Handelsbeurs van Gent, Kouter 29

Meer info op knack.be/debat

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content