Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?

De inzet van de gemeenteraadsverkiezingen is een keuze tussen meer van hetzelfde of eindelijk een nieuwe frisse wind. De huidige meerderheid heeft reeds meer dan 15 jaar het alleenrecht om het beleid vorm te geven. Na al die jaren spelen andere belangen mee dan enkel het bestuur van de stad in functie van zo goed mogelijke dienstverlening voor de Oudenaardisten.

Als steeds dezelfde beperkte kring van mensen alle belangrijke beslissingen neemt, dan leidt dit naar een veraming van ideeën. Bovendien verdwijnt de kritische geest en het gevoel te moeten besturen, niet uit gewoonte, maar ten dienste van de Oudenaardist.

De inzet is dan ook meer dan ooit of nieuwe gezichten vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen om de bestaande meerderheid open te gooien en verandering te brengen.

Wie worden de winnaars? Wie de verliezers?

De progressieve oppositie, met SP.A op kop, heeft intern zijn vernieuwing al een paar jaar ingezet. Deze kan nu ook ten volle worden verzilverd door het voorstellen van een vernieuwde ploeg aan de Oudenaardse kiezer. Ik geloof er sterk in dat SP.A met mensen die geboren en getogen zijn in de stad het verschil kan maken. Ik reken er op dat wij de bovenhand halen op zij die reeds te lang zonder inspraak besturen.

Wat speelt in uw gemeente?

Van het allergrootste belang in Oudenaarde is betrokkenheid van de Oudenaardisten. Niet enkel via voorgekauwde infomenten, maar werkelijk durven de dialoog aangaan. Durven luisteren naar ideeën die leven in het centrum en in de deelgemeenten.

Ook durven verantwoordelijkheid geven aan mensen die initiatieven willen nemen. Dit kan enkel via intensief, bijna van deur tot deur te gaan om iedereen mee te hebben. Hoe meer Oudenaardisten we achter een project of kunnen scharen hoe verfijnder dit zal worden uitgewerkt. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?De inzet van de gemeenteraadsverkiezingen is een keuze tussen meer van hetzelfde of eindelijk een nieuwe frisse wind. De huidige meerderheid heeft reeds meer dan 15 jaar het alleenrecht om het beleid vorm te geven. Na al die jaren spelen andere belangen mee dan enkel het bestuur van de stad in functie van zo goed mogelijke dienstverlening voor de Oudenaardisten. Als steeds dezelfde beperkte kring van mensen alle belangrijke beslissingen neemt, dan leidt dit naar een veraming van ideeën. Bovendien verdwijnt de kritische geest en het gevoel te moeten besturen, niet uit gewoonte, maar ten dienste van de Oudenaardist. De inzet is dan ook meer dan ooit of nieuwe gezichten vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen om de bestaande meerderheid open te gooien en verandering te brengen. Wie worden de winnaars? Wie de verliezers?De progressieve oppositie, met SP.A op kop, heeft intern zijn vernieuwing al een paar jaar ingezet. Deze kan nu ook ten volle worden verzilverd door het voorstellen van een vernieuwde ploeg aan de Oudenaardse kiezer. Ik geloof er sterk in dat SP.A met mensen die geboren en getogen zijn in de stad het verschil kan maken. Ik reken er op dat wij de bovenhand halen op zij die reeds te lang zonder inspraak besturen. Wat speelt in uw gemeente?Van het allergrootste belang in Oudenaarde is betrokkenheid van de Oudenaardisten. Niet enkel via voorgekauwde infomenten, maar werkelijk durven de dialoog aangaan. Durven luisteren naar ideeën die leven in het centrum en in de deelgemeenten. Ook durven verantwoordelijkheid geven aan mensen die initiatieven willen nemen. Dit kan enkel via intensief, bijna van deur tot deur te gaan om iedereen mee te hebben. Hoe meer Oudenaardisten we achter een project of kunnen scharen hoe verfijnder dit zal worden uitgewerkt. (SD)