"Ik heb er zelfs geen nanoseconde aan gedacht om de uitnodiging van de koning af te slaan of om hem te vragen sandwichen te serveren". Met die kwinkslag heeft premier Elio Di Rupo in de Kamer de kritiek weggewuifd die MLD-Kamerlid Laurent Louis uitte op het diner dat Albert II eerder deze week de regeringsleden en hun partners aanbood.

Louis vroeg zich af of Di Rupo zich als socialist niet schaamde voor het luxediner dat de vorst aan de regering aanbood. Volgens de premier gaat het echter om een traditie en is het de koning die uitnodigt. Het ging er gezellig aan toe en het was een ideale gelegenheid om informeel te praten met leden van de koninklijke familie en de regering, gaf de eerste minister nog aan.

Eend

"Ik heb er zelfs geen nanoseconde aan gedacht om de uitnodiging van de koning af te slaan of om hem te vragen sandwichen te serveren". Wat stond er dan wel op het menu? Eend, verduidelijkte de premier. Of het ook lekker was, liet hij niet weten. (Belga/INM)

"Ik heb er zelfs geen nanoseconde aan gedacht om de uitnodiging van de koning af te slaan of om hem te vragen sandwichen te serveren". Met die kwinkslag heeft premier Elio Di Rupo in de Kamer de kritiek weggewuifd die MLD-Kamerlid Laurent Louis uitte op het diner dat Albert II eerder deze week de regeringsleden en hun partners aanbood. Louis vroeg zich af of Di Rupo zich als socialist niet schaamde voor het luxediner dat de vorst aan de regering aanbood. Volgens de premier gaat het echter om een traditie en is het de koning die uitnodigt. Het ging er gezellig aan toe en het was een ideale gelegenheid om informeel te praten met leden van de koninklijke familie en de regering, gaf de eerste minister nog aan. Eend "Ik heb er zelfs geen nanoseconde aan gedacht om de uitnodiging van de koning af te slaan of om hem te vragen sandwichen te serveren". Wat stond er dan wel op het menu? Eend, verduidelijkte de premier. Of het ook lekker was, liet hij niet weten. (Belga/INM)