Benoît Lutgen heeft het partijbureau van CDH het vertrouwen gevraagd om door te gaan als voorzitter. Lutgen deelde ook mee dat Catherine Fonck, die Melchior Wathelet even verving als staatssecretaris, opnieuw fractieleidster wordt in de Kamer.

Benoît Lutgen wil aanblijven als voorzitter van het CDH. Lutgen heeft tijdens het partijbureau van de Franstalige humanisten aangekondigd dat hij het vertrouwen van de militanten voor een nieuw mandaat zal vragen.

'De huidige politieke toestand, die bijzonder zorgwekkend is op federaal niveau, vraagt een mobilisering van al onze krachten en alle energie om een bindend project en geloofwaardig alternatief naar voren te schuiven', aldus Lutgen in een communiqué.

Hij werd eind 2009 samen met Joëlle Milquet verkozen aan het hoofd van de partij, maar kreeg in september 2011 effectief het roer van het CDH in handen.

Monsieur Non

Elio Di Rupo (PS) en Benoit Lutgen (CDH), Belga
Elio Di Rupo (PS) en Benoit Lutgen (CDH) © Belga

Lutgen nam in de formatiegesprekken de bijnaam over van Milquet, door 'non' te zeggen tegen toenmalig informateur Bart De Wever (N-VA). Monsieur Non

Het 'neen' van Lutgen werd gezien als een opblazen van de centrumrechtse coalitie. Vooral CD&V wilde CDH ook aan boord hebben. MR, dat overal behalve federaal uitgesloten werd, besloot toch een regering te vormen - als enige Franstalige partij in de coalitie.

Fonck opnieuw fractieleidster Kamer

In een afzonderlijke mededeling kondigt Lutgen overigens aan dat Catherine Fonck opnieuw fractieleider in de Kamer wordt. Tijdens de periode van lopende zaken was Fonck even staatssecretaris Leefmilieu, Energie, Mobiliteit en Staatshervorming (als vervangster van Melchior Wathelet), maar nu gaat ze dus opnieuw de CDH-fractie leiden. (Belga/SD)

Benoît Lutgen wil aanblijven als voorzitter van het CDH. Lutgen heeft tijdens het partijbureau van de Franstalige humanisten aangekondigd dat hij het vertrouwen van de militanten voor een nieuw mandaat zal vragen.'De huidige politieke toestand, die bijzonder zorgwekkend is op federaal niveau, vraagt een mobilisering van al onze krachten en alle energie om een bindend project en geloofwaardig alternatief naar voren te schuiven', aldus Lutgen in een communiqué. Hij werd eind 2009 samen met Joëlle Milquet verkozen aan het hoofd van de partij, maar kreeg in september 2011 effectief het roer van het CDH in handen. Het 'neen' van Lutgen werd gezien als een opblazen van de centrumrechtse coalitie. Vooral CD&V wilde CDH ook aan boord hebben. MR, dat overal behalve federaal uitgesloten werd, besloot toch een regering te vormen - als enige Franstalige partij in de coalitie. In een afzonderlijke mededeling kondigt Lutgen overigens aan dat Catherine Fonck opnieuw fractieleider in de Kamer wordt. Tijdens de periode van lopende zaken was Fonck even staatssecretaris Leefmilieu, Energie, Mobiliteit en Staatshervorming (als vervangster van Melchior Wathelet), maar nu gaat ze dus opnieuw de CDH-fractie leiden. (Belga/SD)