'Ik heb genoeg van die Vlaamse ambtenaren die de Walen regelmatig beledigen door hen als luiaards te behandelen', zegt Happart. Hij eist dat luchtverkeersleiders die zich ziek melden, worden gecontroleerd.

Hoewel zondag was aangekondigd dat de vakbondsacties zouden worden opgeschort, meldden er zich afgelopen nacht immers toch opnieuw verschillende verkeersleiders ziek.

Luik heeft de grootste vrachtluchthaven van het land. De luchthaven is de klok rond actief en ondervindt dus veel hinder van de voornamelijk nachtelijke onderbrekingen bij Skeyes, het vroegere Belgocontrol.

Sinds begin maart zou er een impact geweest zijn op 250 à 300 vluchten. Ze konden niet of met veel vertraging opstijgen of landen. De factuur van de hinder zou al in de miljoenen euro's lopen. Belangrijke klanten maken zich zorgen, klinkt het.

Sabotage

Happart wijst ook artsen met de vinger. Zij zouden valse medische attesten afleveren. 'Het is onmogelijk dat zoveel mensen tegelijkertijd ziek worden in hetzelfde bedrijf', zegt hij.

Er is volgens Happart sprake van sabotage: 'Vlaanderen handelt met opzet tegen Wallonië'.

Om de duizenden banen op de Luikse luchthaven niet in gevaar te brengen, wil Happart dat federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) 'de werkelijke gezondheidstoestand van de Vlaamse ambtenaren controleert'.

Daarnaast pleit hij voor een regionalisering van de luchtvaartbevoegdheden, zoals Waals minister Jean-Luc Crucke (MR) vorige week al deed.

'Ik heb genoeg van die Vlaamse ambtenaren die de Walen regelmatig beledigen door hen als luiaards te behandelen', zegt Happart. Hij eist dat luchtverkeersleiders die zich ziek melden, worden gecontroleerd. Hoewel zondag was aangekondigd dat de vakbondsacties zouden worden opgeschort, meldden er zich afgelopen nacht immers toch opnieuw verschillende verkeersleiders ziek. Luik heeft de grootste vrachtluchthaven van het land. De luchthaven is de klok rond actief en ondervindt dus veel hinder van de voornamelijk nachtelijke onderbrekingen bij Skeyes, het vroegere Belgocontrol. Sinds begin maart zou er een impact geweest zijn op 250 à 300 vluchten. Ze konden niet of met veel vertraging opstijgen of landen. De factuur van de hinder zou al in de miljoenen euro's lopen. Belangrijke klanten maken zich zorgen, klinkt het. Happart wijst ook artsen met de vinger. Zij zouden valse medische attesten afleveren. 'Het is onmogelijk dat zoveel mensen tegelijkertijd ziek worden in hetzelfde bedrijf', zegt hij. Er is volgens Happart sprake van sabotage: 'Vlaanderen handelt met opzet tegen Wallonië'. Om de duizenden banen op de Luikse luchthaven niet in gevaar te brengen, wil Happart dat federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) 'de werkelijke gezondheidstoestand van de Vlaamse ambtenaren controleert'. Daarnaast pleit hij voor een regionalisering van de luchtvaartbevoegdheden, zoals Waals minister Jean-Luc Crucke (MR) vorige week al deed.