Het parket van Luik heeft dinsdag beroep aangetekend tegen de vrijlating van Jamal Dati, de broer van de gewezen Franse minister van Justitie Rachida Dati.

Dati was vorige week na het oversteken van de Nederlands-Belgische grens opgepakt toe hij terugkwam van Maastricht. Hij bleek in het bezit te zijn van 30 gram heroïne en 5 gram marihuana.

De Luikse raadkamer liet hem dinsdag zonder voorwaarden vrij, maar verwees hem naar de correctionele rechtbank om zich te verantwoorden wegens drugsbezit.

Door het beroep van het parket blijft Dati in de cel tot hij voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Luik verschijnt. Dat gebeurt binnen de 14 dagen.

Het parket van Luik heeft dinsdag beroep aangetekend tegen de vrijlating van Jamal Dati, de broer van de gewezen Franse minister van Justitie Rachida Dati.Dati was vorige week na het oversteken van de Nederlands-Belgische grens opgepakt toe hij terugkwam van Maastricht. Hij bleek in het bezit te zijn van 30 gram heroïne en 5 gram marihuana. De Luikse raadkamer liet hem dinsdag zonder voorwaarden vrij, maar verwees hem naar de correctionele rechtbank om zich te verantwoorden wegens drugsbezit. Door het beroep van het parket blijft Dati in de cel tot hij voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Luik verschijnt. Dat gebeurt binnen de 14 dagen.