Ook woensdagochtend blijven zich luchtverkeersleiders ziek melden. Dat zegt Dominique Dehaene, woordvoerder van Belgocontrol. Tot 10.00 uur is er capaciteit om 15 vluchten per uur te verwerken boven Zaventem.

Dat is een stuk lager dan tijdens een normale werking. De theoretische capaciteit ligt op 76 vluchten per uur, alhoewel dat cijfer zelden wordt gehaald.

Belgocontrol zal alvast controleartsen sturen naar die luchtverkeersleiders die zich ziek hebben gemeld. De luchtverkeersleider wijst er ook op dat er geen wettelijk kader is om dergelijke acties te counteren. "Er bestaat geen minimale dienstverlening", aldus de woordvoerder van Belgocontrol. "Dat vergemakkelijkt de zaak niet."

Belgocontrol doet een oproep aan de traditionele vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB) om zich aan hun engagementen te houden - ze hadden beloofd geen actie te voeren tijdens het sociaal conflict - en hun leden op te roepen in te vallen voor de luchtverkeersleiders van de gilde. Belgocontrol veroordeelt de wilde staking en deelt de verontwaardiging van het brede publiek en de luchtvaartsector. (Belga/TE)

Ook woensdagochtend blijven zich luchtverkeersleiders ziek melden. Dat zegt Dominique Dehaene, woordvoerder van Belgocontrol. Tot 10.00 uur is er capaciteit om 15 vluchten per uur te verwerken boven Zaventem.Dat is een stuk lager dan tijdens een normale werking. De theoretische capaciteit ligt op 76 vluchten per uur, alhoewel dat cijfer zelden wordt gehaald. Belgocontrol zal alvast controleartsen sturen naar die luchtverkeersleiders die zich ziek hebben gemeld. De luchtverkeersleider wijst er ook op dat er geen wettelijk kader is om dergelijke acties te counteren. "Er bestaat geen minimale dienstverlening", aldus de woordvoerder van Belgocontrol. "Dat vergemakkelijkt de zaak niet." Belgocontrol doet een oproep aan de traditionele vakbonden (ACV, ABVV en ACLVB) om zich aan hun engagementen te houden - ze hadden beloofd geen actie te voeren tijdens het sociaal conflict - en hun leden op te roepen in te vallen voor de luchtverkeersleiders van de gilde. Belgocontrol veroordeelt de wilde staking en deelt de verontwaardiging van het brede publiek en de luchtvaartsector. (Belga/TE)