De directie en de vakbonden (ACV-Transcom, ABVV-ACOD en VSOA) van het autonoom overheidsbedrijf Belgocontrol/Skeyes zijn afgelopen vrijdag gestart met gesprekken om het arbeidsconflict op te lossen. Dat gebeurt onder leiding van de twee sociaal bemiddelaars van de FOD WASO - departement Collectieve Arbeidsbetrekkingen. 'Tijdens het bemiddelingsproces worden de syndicale acties opgeschort en wordt er ook een communicatiestop ingevoerd om de bemiddeling zo sereen mogelijk te laten verlopen en alle kansen te geven op succes', zo heet het in een persmededeling zondag.

Maar omdat luchtverkeersleiders zich ziek hebben gemeld, gaat het luchtruim vannacht alsnog dicht tussen 01.30 uur en 04.30 uur.

Bij skeyes zijn er al enkele weken acties uit onvrede met onder meer de werkdruk en de arbeidsomstandigheden.

De directie en de vakbonden (ACV-Transcom, ABVV-ACOD en VSOA) van het autonoom overheidsbedrijf Belgocontrol/Skeyes zijn afgelopen vrijdag gestart met gesprekken om het arbeidsconflict op te lossen. Dat gebeurt onder leiding van de twee sociaal bemiddelaars van de FOD WASO - departement Collectieve Arbeidsbetrekkingen. 'Tijdens het bemiddelingsproces worden de syndicale acties opgeschort en wordt er ook een communicatiestop ingevoerd om de bemiddeling zo sereen mogelijk te laten verlopen en alle kansen te geven op succes', zo heet het in een persmededeling zondag.Maar omdat luchtverkeersleiders zich ziek hebben gemeld, gaat het luchtruim vannacht alsnog dicht tussen 01.30 uur en 04.30 uur. Bij skeyes zijn er al enkele weken acties uit onvrede met onder meer de werkdruk en de arbeidsomstandigheden.