Dat Standard & Poors de kredietwaardigheid van België op korte termijn niet zal verlagen, is een goede zaak, maar dat neemt niet weg dat België in de de rest van de wereld belachelijk gemaakt wordt. Dat stelde minister van staat Louis Tobback zondagmiddag in De Zevende Dag.

Geen onafhankelijk Vlaanderen

België is volgens de sp.a'er een wingewest van Duitsland en wordt op energievlak geregeerd vanuit Frankrijk. Een onafhankelijk Vlaanderen zal er dus nooit komen, voegde hij eraan toe.

Tobback schaarde zich ook achter de vertaling van N-VA door zijn voorzitster Caroline - Nieuw-Vlaamse Arrogantie. Wie enige kritiek heeft op de partij, krijgt de hele N-VA over zich heen, waarna de partij zich dan wentelt in haar "Calimero"-rol.

Regering zonder N-VA

De Leuvense burgemeester zei nog achter zijn stelling te blijven staan dat men een regering zonder N-VA zal vormen als men maar lang genoeg wacht. Hij vond het ook merkwaardig dat de partij blijkbaar toch bereid is om compromissen te sluiten, zoals vorige vrijdag bleek.

In het debat over de gezinshereniging sloot N-VA een compromis met de MR, waarbij de partij de taalvereisten liet vallen. "Als Vlaams-Brabander vind ik dat schandalig", aldus nog Louis Tobback.

De oud-voorzitter wilde niet veel kwijt over de discussie of huidig sp.a-voorzitster Caroline Gennez zichzelf moet opvolgen aan het hoofd van de partij. Maar hij benadrukte dat de nieuwe voorzitter, inclusief Gennez, in elk geval voor een zeer ondankbare taak staat. (Belga)

Dat Standard & Poors de kredietwaardigheid van België op korte termijn niet zal verlagen, is een goede zaak, maar dat neemt niet weg dat België in de de rest van de wereld belachelijk gemaakt wordt. Dat stelde minister van staat Louis Tobback zondagmiddag in De Zevende Dag. Geen onafhankelijk Vlaanderen België is volgens de sp.a'er een wingewest van Duitsland en wordt op energievlak geregeerd vanuit Frankrijk. Een onafhankelijk Vlaanderen zal er dus nooit komen, voegde hij eraan toe. Tobback schaarde zich ook achter de vertaling van N-VA door zijn voorzitster Caroline - Nieuw-Vlaamse Arrogantie. Wie enige kritiek heeft op de partij, krijgt de hele N-VA over zich heen, waarna de partij zich dan wentelt in haar "Calimero"-rol. Regering zonder N-VA De Leuvense burgemeester zei nog achter zijn stelling te blijven staan dat men een regering zonder N-VA zal vormen als men maar lang genoeg wacht. Hij vond het ook merkwaardig dat de partij blijkbaar toch bereid is om compromissen te sluiten, zoals vorige vrijdag bleek. In het debat over de gezinshereniging sloot N-VA een compromis met de MR, waarbij de partij de taalvereisten liet vallen. "Als Vlaams-Brabander vind ik dat schandalig", aldus nog Louis Tobback. De oud-voorzitter wilde niet veel kwijt over de discussie of huidig sp.a-voorzitster Caroline Gennez zichzelf moet opvolgen aan het hoofd van de partij. Maar hij benadrukte dat de nieuwe voorzitter, inclusief Gennez, in elk geval voor een zeer ondankbare taak staat. (Belga)