Wat gaf de doorslag om naar N-VA over te stappen?

Lorin Parys: N-VA heeft als enige partij realistische plannen om de economische toestand in ons land recht te trekken. Er zijn in dit land 3,5 miljoen werkende Belgen die instaan voor het inkomen van 7,5 miljoen anderen. De staat houdt de helft van ons loon in. Bovendien blijft onze staatsschuld voortdurend stijgen. Op die manier zijn wij niet meer solidair met de volgende generaties. Ik denk dat we een omslag moeten maken naar een andere staatsvorm. De confederalismeplannen van N-VA, die de schulden zullen afbetalen en de lasten verlagen, zijn de enige garantie op het behoud van onze welvaart voor de toekomstige generaties.

Waar liep het fout bij Open VLD?

Parys: Ik heb Open VLD niet in de steek gelaten. Ik heb samen met veel kiezers het gevoel dat Open VLD ons in de steek heeft gelaten. Wanneer de voorzitster zich in de pers moet excuseren voor de belastingverhogingen die haar partij zelf mee heeft goedgekeurd, heb ik daar niets aan toe te voegen. In 2010 zei het partijprogramma van Open VLD nog dat confederalisme broodnodig is, 'anders worden we samen armer.' Wel, ik ben nog altijd niet van plan om samen armer te worden.

Waar liggen uw ambities bij N-VA?

Parys: Ik wil me inhoudelijk focussen op twee thema's. Allereerst wil ik de nadruk leggen op economie en ondernemerschap. Daarnaast wil ik me ook inzetten voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Als vader van twee jonge pleegkinderen liggen met name de pleeg- en jeugdzorg me na aan het hart. Ik zal in 2014 deelnemen aan de verkiezingen, maar over mijn plaats op de lijst is tot dusver geen beslissing genomen.

Waarom legt u juist nu uw engagementen neer bij Uplace?

Parys: Ik leg mijn engagement bij Uplace neer in januari, omdat ik dat niet verenigbaar vind met mijn politieke ambities. Maar ik blijf met beide voeten in de ondernemerswereld staan. Samen met mijn echtgenoot ben ik eigenaar van twee optiekzaken. Die willen we in de toekomst verder uitbouwen. (YD)

Wat gaf de doorslag om naar N-VA over te stappen?Lorin Parys: N-VA heeft als enige partij realistische plannen om de economische toestand in ons land recht te trekken. Er zijn in dit land 3,5 miljoen werkende Belgen die instaan voor het inkomen van 7,5 miljoen anderen. De staat houdt de helft van ons loon in. Bovendien blijft onze staatsschuld voortdurend stijgen. Op die manier zijn wij niet meer solidair met de volgende generaties. Ik denk dat we een omslag moeten maken naar een andere staatsvorm. De confederalismeplannen van N-VA, die de schulden zullen afbetalen en de lasten verlagen, zijn de enige garantie op het behoud van onze welvaart voor de toekomstige generaties.Waar liep het fout bij Open VLD?Parys: Ik heb Open VLD niet in de steek gelaten. Ik heb samen met veel kiezers het gevoel dat Open VLD ons in de steek heeft gelaten. Wanneer de voorzitster zich in de pers moet excuseren voor de belastingverhogingen die haar partij zelf mee heeft goedgekeurd, heb ik daar niets aan toe te voegen. In 2010 zei het partijprogramma van Open VLD nog dat confederalisme broodnodig is, 'anders worden we samen armer.' Wel, ik ben nog altijd niet van plan om samen armer te worden.Waar liggen uw ambities bij N-VA?Parys: Ik wil me inhoudelijk focussen op twee thema's. Allereerst wil ik de nadruk leggen op economie en ondernemerschap. Daarnaast wil ik me ook inzetten voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Als vader van twee jonge pleegkinderen liggen met name de pleeg- en jeugdzorg me na aan het hart. Ik zal in 2014 deelnemen aan de verkiezingen, maar over mijn plaats op de lijst is tot dusver geen beslissing genomen.Waarom legt u juist nu uw engagementen neer bij Uplace?Parys: Ik leg mijn engagement bij Uplace neer in januari, omdat ik dat niet verenigbaar vind met mijn politieke ambities. Maar ik blijf met beide voeten in de ondernemerswereld staan. Samen met mijn echtgenoot ben ik eigenaar van twee optiekzaken. Die willen we in de toekomst verder uitbouwen. (YD)