Bij de overheid is de loonkloof dus zo geod als weg, schrijft De Standaard. Maar er blijft werk aan de winkel.

Equal Pay Day valt dit jaar op 18 maart. Het is de dag die aangeeft hoeveel langer vrouwen gemiddeld moeten werken om hetzelfde te verdienen als mannen. Het vastpinnen van de datum gebeurde met een loonkloof van 21 procent (28% in 1999). Die kloof heeft betrekking op het verschil in maandloon, niet in uurloon. De kloof is groter omdat vrouwen veel vaker deeltijds werken.

Zij-kant en het ABVV, die de campagne rond de Equal Pay Day organiseren, kiezen uitdrukkelijk voor de kloof in maandinkomens. Enquêtes tonen immers aan dat slechts elf procent van de betrokken vrouwen echt geen voltijdse job zou willen uitvoeren. Meestal zijn het echter externe factoren zoals de zorg voor kinderen die de keuze voor deeltijds werk bepalen. (Belga/TV)

Bij de overheid is de loonkloof dus zo geod als weg, schrijft De Standaard. Maar er blijft werk aan de winkel. Equal Pay Day valt dit jaar op 18 maart. Het is de dag die aangeeft hoeveel langer vrouwen gemiddeld moeten werken om hetzelfde te verdienen als mannen. Het vastpinnen van de datum gebeurde met een loonkloof van 21 procent (28% in 1999). Die kloof heeft betrekking op het verschil in maandloon, niet in uurloon. De kloof is groter omdat vrouwen veel vaker deeltijds werken.Zij-kant en het ABVV, die de campagne rond de Equal Pay Day organiseren, kiezen uitdrukkelijk voor de kloof in maandinkomens. Enquêtes tonen immers aan dat slechts elf procent van de betrokken vrouwen echt geen voltijdse job zou willen uitvoeren. Meestal zijn het echter externe factoren zoals de zorg voor kinderen die de keuze voor deeltijds werk bepalen. (Belga/TV)