Het akkoord is bevestigd door Yves Verspreet, woordvoerder van de Beroepsvereniging van Loodsen (BvL). Verdere details worden later gegeven.

Mogelijk zorgt het akkoord ervoor dat er een einde komt aan de staking die begin deze week uitbrak bij de Vlaamse loodsen. Zij weigerden nog schepen langer dan 340 meter de Schelde op te loodsen.

Het conflict draait om extra premies voor de grotere schepen. De overheid vroeg dat in ruil efficiënter en meer zou worden gewerkt.

Economische en imagoschade

Minister Ben Weyts had woensdagavond al bij de BvL gezeten, maar dat onderhoud draaide op niets uit. Donderdag werd in Antwerpen opnieuw rond de tafel gezeten, nu ook in aanwezigheid van de vakbonden. Ook enkele havenbedrijven waren kortstondig aanwezig, om op de hoogdringendheid te wijzen van een oplossing.

De staking leidt tot economische en imagoschade voor de Antwerpse haven, zeggen betrokkenen, doordat schepen vertraging oplopen of moeten worden afgeleid naar andere havens. (Belga)

Het akkoord is bevestigd door Yves Verspreet, woordvoerder van de Beroepsvereniging van Loodsen (BvL). Verdere details worden later gegeven.Mogelijk zorgt het akkoord ervoor dat er een einde komt aan de staking die begin deze week uitbrak bij de Vlaamse loodsen. Zij weigerden nog schepen langer dan 340 meter de Schelde op te loodsen. Het conflict draait om extra premies voor de grotere schepen. De overheid vroeg dat in ruil efficiënter en meer zou worden gewerkt.Minister Ben Weyts had woensdagavond al bij de BvL gezeten, maar dat onderhoud draaide op niets uit. Donderdag werd in Antwerpen opnieuw rond de tafel gezeten, nu ook in aanwezigheid van de vakbonden. Ook enkele havenbedrijven waren kortstondig aanwezig, om op de hoogdringendheid te wijzen van een oplossing. De staking leidt tot economische en imagoschade voor de Antwerpse haven, zeggen betrokkenen, doordat schepen vertraging oplopen of moeten worden afgeleid naar andere havens. (Belga)