Vereeck was eerst lid van Lijst Dedecker alvorens hij in 2014 naar Open VLD overstapte. Zowat een maand geleden raakte bekend dat Vlaams Belang hem zou voordragen als lid van de raad van bestuur van de universiteit - een voordracht die uiteindelijk werd weggestemd.

Daarop diende een lid van de Vlaamse liberalen klacht in bij de statutaire commissie van de partij. Die besliste dus dat Vereeck geen lid kan blijven van Open VLD. Vereeck kan nog beroep aantekenen tegen die uitsluiting. Aan de Melsensstraat valt te horen dat voorzitter Egbert Lachaert akte neemt van de beslissing, maar geen commentaar geeft op het werk van het onafhankelijk orgaan.

Op Twitter kondigt Vereeck aan door te zullen gaan als onafhankelijk politicus. (Belga)

Vereeck was eerst lid van Lijst Dedecker alvorens hij in 2014 naar Open VLD overstapte. Zowat een maand geleden raakte bekend dat Vlaams Belang hem zou voordragen als lid van de raad van bestuur van de universiteit - een voordracht die uiteindelijk werd weggestemd. Daarop diende een lid van de Vlaamse liberalen klacht in bij de statutaire commissie van de partij. Die besliste dus dat Vereeck geen lid kan blijven van Open VLD. Vereeck kan nog beroep aantekenen tegen die uitsluiting. Aan de Melsensstraat valt te horen dat voorzitter Egbert Lachaert akte neemt van de beslissing, maar geen commentaar geeft op het werk van het onafhankelijk orgaan. Op Twitter kondigt Vereeck aan door te zullen gaan als onafhankelijk politicus. (Belga)