De drie locomotieven van de 'giftrein' die ontspoorde in Wetteren, worden zaterdagvoormiddag door de NMBS weggesleept. Dat meldt woordvoerder Thomas Baeken van spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Rond 10 uur werden de werken om de locomotieven weg te slepen opgestart. De treinbestuurder van NMBS Logistics is ter plaatse, en de werknemers worden gebrieft en krijgen beschermende pakken.

De trein zelf wordt afgespoten met een product om acrylnitril te neutraliseren. "De locomotieven zullen onder politiebegeleiding weggesleept worden tegen een snelheid van 25 kilometer per uur", aldus Baeken. Het gaat om drie locomotieven: een dubbele locomotief vooraan, en de achterste locomotief die uit de bovenleiding werd geknipt.

Het leegpompen van de wagons met acrylnitril verloopt evenwel trager dan verwacht. Er zat nog een kleine restwaarde (acrylnitril) in wagon 1, die met een speciale pomp wordt weggetrokken. In wagon 2 bevond zich ook een zandmengeling die verwijderd moet worden. (Belga/BO)

De drie locomotieven van de 'giftrein' die ontspoorde in Wetteren, worden zaterdagvoormiddag door de NMBS weggesleept. Dat meldt woordvoerder Thomas Baeken van spoorwegnetbeheerder Infrabel.Rond 10 uur werden de werken om de locomotieven weg te slepen opgestart. De treinbestuurder van NMBS Logistics is ter plaatse, en de werknemers worden gebrieft en krijgen beschermende pakken.De trein zelf wordt afgespoten met een product om acrylnitril te neutraliseren. "De locomotieven zullen onder politiebegeleiding weggesleept worden tegen een snelheid van 25 kilometer per uur", aldus Baeken. Het gaat om drie locomotieven: een dubbele locomotief vooraan, en de achterste locomotief die uit de bovenleiding werd geknipt.Het leegpompen van de wagons met acrylnitril verloopt evenwel trager dan verwacht. Er zat nog een kleine restwaarde (acrylnitril) in wagon 1, die met een speciale pomp wordt weggetrokken. In wagon 2 bevond zich ook een zandmengeling die verwijderd moet worden. (Belga/BO)