PS-politicus Anne-Marie Lizin is met succes geopereerd in het universitair ziekenhuis van Helsinki nadat ze woensdagavond een hartaanval had gekregen in de Finse hoofdstad. Lizin kreeg een driedubbele overbrugging.

De senatrice werd na de operatie opgenomen in de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis, waar ze nog 24 tot 48 uur zal moeten blijven.

Lizin werd het slachtoffer van twee hartaanvallen op enkele dagen tijd. Vorig weekend werd ze getroffen door een hartaanval in Qatar toen ze er deelnam aan een internationale conferentie over de financiering van de ontwikkelingssamenwerking.

Woensdagavond werd ze opnieuw getroffen door een hartaanval tijdens een bijeenkomst van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).

De voormalige Senaatsvoorzitter ligt de laatste tijd zwaar onder vuur in haar gemeente Hoei, waar ze burgemeester is. De MR pakte uit met een dossier tegen haar waarin ze wordt beschuldigd van onrechtmatig gebruik van kredietkaarten.

Tijdens de afwezigheid van Lizin wordt Hoei voorlopig bestuurd door haar partijgenoot en schepen Eric Dosogne (PS).

PS-politicus Anne-Marie Lizin is met succes geopereerd in het universitair ziekenhuis van Helsinki nadat ze woensdagavond een hartaanval had gekregen in de Finse hoofdstad. Lizin kreeg een driedubbele overbrugging.De senatrice werd na de operatie opgenomen in de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis, waar ze nog 24 tot 48 uur zal moeten blijven.Lizin werd het slachtoffer van twee hartaanvallen op enkele dagen tijd. Vorig weekend werd ze getroffen door een hartaanval in Qatar toen ze er deelnam aan een internationale conferentie over de financiering van de ontwikkelingssamenwerking.Woensdagavond werd ze opnieuw getroffen door een hartaanval tijdens een bijeenkomst van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).De voormalige Senaatsvoorzitter ligt de laatste tijd zwaar onder vuur in haar gemeente Hoei, waar ze burgemeester is. De MR pakte uit met een dossier tegen haar waarin ze wordt beschuldigd van onrechtmatig gebruik van kredietkaarten.Tijdens de afwezigheid van Lizin wordt Hoei voorlopig bestuurd door haar partijgenoot en schepen Eric Dosogne (PS).