"Goed, die mensen komen ons land binnen. Maar ofwel hebben ze de toelating om te blijven en zijn ze in regel. Ofwel zijn ze hier illegaal, en dan zouden ze moeten worden opgesloten en twee dagen later naar hun land van herkomst worden teruggevlogen", vindt Leopold Lippens. "Illegaal is illegaal. En als men mij dan vraagt of er een soort Guantanamo moet komen, dan zeg ik: akkoord, ja. Maar dan zonder het martelen en met toiletten."

Lippens maakt zich sterk dat er geen transitkamp zal ontstaan in Knokke-Heist. "We controleren dat dagelijks en ruimen meteen alles op", onderstreept de burgemeester. Het twintigtal asielzoekers dat Knokke-Heist toegewezen kreeg via het spreidingsplan zal de gemeente wel opvangen. Lippens spreekt tot slot zijn steun uit voor de aanpak van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

Op de Franstalige openbare omroep RTBF ontkent Lippens dat hij iets heeft voorgesteld zoals Guantanamo. Hij blijft er wel bij dat 'de illegalen' moeten opgevangen worden in een afgesloten omgeving, met de nodige infrastructuur.

Lippens haalt in hetzelfde interview nog eens uit naar de Franse overheid, die volgens hem bussen organiseert van Calais naar ons land. Dat moet stoppen. 'Les Français sont degoutants comme d'habitude.'

Het interview op RTBF kan u hier bekijken.

(Belga/JH)

"Goed, die mensen komen ons land binnen. Maar ofwel hebben ze de toelating om te blijven en zijn ze in regel. Ofwel zijn ze hier illegaal, en dan zouden ze moeten worden opgesloten en twee dagen later naar hun land van herkomst worden teruggevlogen", vindt Leopold Lippens. "Illegaal is illegaal. En als men mij dan vraagt of er een soort Guantanamo moet komen, dan zeg ik: akkoord, ja. Maar dan zonder het martelen en met toiletten." Lippens maakt zich sterk dat er geen transitkamp zal ontstaan in Knokke-Heist. "We controleren dat dagelijks en ruimen meteen alles op", onderstreept de burgemeester. Het twintigtal asielzoekers dat Knokke-Heist toegewezen kreeg via het spreidingsplan zal de gemeente wel opvangen. Lippens spreekt tot slot zijn steun uit voor de aanpak van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Op de Franstalige openbare omroep RTBF ontkent Lippens dat hij iets heeft voorgesteld zoals Guantanamo. Hij blijft er wel bij dat 'de illegalen' moeten opgevangen worden in een afgesloten omgeving, met de nodige infrastructuur.Lippens haalt in hetzelfde interview nog eens uit naar de Franse overheid, die volgens hem bussen organiseert van Calais naar ons land. Dat moet stoppen. 'Les Français sont degoutants comme d'habitude.'Het interview op RTBF kan u hier bekijken.(Belga/JH)