Linkebeek: Eric De Bruycker neemt ontslag, zijn partij dient geen lijst in voor verkiezingen

Eric De Bruycker, burgemeester van Linkebeek © BELGA

Eric De Bruycker, die begin oktober door Vlaams minister Liesbeth Homans werd benoemd tot burgemeester van Linkebeek, dient vandaag zijn ontslag in. De Vlaamse oppositiepartij Prolink, waarvan De Bruycker deel uitmaakt, zal ook geen lijst indienen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 13 december en roept op blanco te stemmen.

Met de beslissing om ontslag te nemen komt Eric De Bruycker zijn belofte na bij zijn benoeming dat hij ‘ontslag (zou) nemen als na verloop van tijd blijkt dat de Franstalige meerderheid niet wil meewerken aan een oplossing’. Hij heeft sinds begin oktober naar eigen zeggen ’tevergeefs getracht om op een faire manier een einde te maken aan de onhoudbare situatie in Linkebeek, maar de huidige meerderheid heeft deze kans niet willen grijpen’.

‘Na 49 dagen komt hiermee een einde aan een reeks pesterijen die ook het burgemeestersambt, los van de persoon, schade hebben toegebracht’, aldus Prolink. ‘We wensen bovendien geen verantwoordelijkheid te dragen voor een gewilde strategie om Linkebeek onbestuurbaar te maken en het beleid dusdanig te verlammen dat de bevolking er slachtoffer van wordt.’

Prolink dient ook geen lijst in voor de verkiezingen. ‘Wij stappen niet mee in dit absurd scenario op kosten van de Linkebenaren’. De verkiezingen kunnen volgens Prolink immers op geen enkele manier bijdragen tot een oplossing en hebben enkel tot doel media-aandacht te geven ‘aan iemand die tot tweemaal toe in beroep bij de tweetalige kamer van de Raad van State het onderspit moest delven’. Thiéry kan deze legislatuur overigens niet herbenoemd worden.

Prolink twijfelt bovendien aan de wettelijkheid van de verkiezingen ‘zowel wat betreft de beslissing als de mogelijkheid voor ontslagnemende raadsleden om zich deze legislatuur nog eens kandidaat te stellen’. De formatie roept inwoners op om zich op 13 december via een blanco-stem uit te spreken tegen de gang van zaken. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content