Limburger Koen Timmers grijpt naast prijs "beste leerkracht ter wereld"

18/03/18 om 16:56 - Bijgewerkt op 19/03/18 om 08:45

Bron: Belga

Koen Timmers, leraar webdesign aan CVO De Verdieping in Heusden-Zolder en lector aan de Hogeschool PXL in Hasselt, heeft zondag in Dubai naast de 'Global Teacher Prize' gegrepen. De prijs ging naar de Britse Andria Zafirakou van de Alperton Community School in Londen. De prijs is 1 miljoen dollar waard.

Limburger Koen Timmers grijpt naast prijs "beste leerkracht ter wereld"

Koen Timmers © Belga Image

De 'Global Teacher Prize' wordt uitgereikt aan 'een buitengewone leerkracht die een opmerkelijke bijdrage aan zijn of haar beroep heeft geleverd'. Timmers was een van de tien finalisten. De prijs - een initiatief van de Varkey Foundation - ging naar Andria Zafirakou, die lesgeeft in Alperton Community School in Londen. Ze mocht ook een beloning van 1 miljoen dollar in ontvangst nemen.

Koen Timmers maakte al voor het tweede jaar op rij deel uit van de top vijftig. Dit jaar stootte hij zelfs door naar de top tien. Daarvoor werd hij genomineerd door enkele buitenlandse leerkrachten die al samen met hem aan een project gewerkt hebben. Bovendien was hij de eerste Belg ooit die genomineerd werd voor de prijs.

De Limburgse leerkracht heeft twee internationale projecten lopen. Zo zorgt hij ervoor dat kinderen in Afrikaanse vluchtelingenkampen les kunnen krijgen via Skype. In het tweede project worden scholen uit de hele wereld met elkaar verbonden door een webplatform over klimaat.