Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) bracht de bewuste lijst ter sprake in een interview met Knack. Bracke verwijst naar een lijst met personeelsleden die "creatief een beetje uitgeblust zijn" en waarvan de vakbond zelf het bestaan zou hebben toegegeven.

"En de vakbond vindt dat blijkbaar oké. Dat is terug naar vroeger: de ziekte van voor 1996 is in alle frisheid terug. Er moet bespaard worden en het eerste wat de VRT doet, is beknibbelen op het aanbod. Net zoals vroeger, toen er ook niet aan het personeel geraakt mocht worden", luidde het.

12-tal medewerkers die niet kunnen volgen

ACV en ACOD ontkennen het bestaan van de lijst. "Een aantal personeelsleden zit wel in de 'mobiliteitsprocedure'", zegt Luk Vandenhoeck van ACOD. "Het gaat om medewerkers die er de kantjes af lopen of bijvoorbeeld niet kunnen volgen met de nieuwe technologie." Volgens de vakbond is het echter ondenkbaar dat Siegfried Bracke op die lijst doelt. "Het gaat slechts om een twaalftal medewerkers."

Ook volgens Carlos Van Hoeymissen van ACV is de lijst een fabeltje. "Niet iedereen is volledig mee met de digitale vooruitgang, maar er wordt hier ook nog gewoon lineaire radio en tv gemaakt", zegt hij. Van Hoeymissen weerlegt ook dat de VRT enkel knipt in het aanbod en het personeelsbestand intact zou laten. "In 2007 werkten hier 2.800 mensen, het hoogste aantal in de geschiedenis", zegt de ACV'er. "Na 2012 is dat snel beginnen dalen en dit jaar zullen we uitkomen op zo'n 2.200. Vorige week is er nog een akkoord gesloten om tachtig voltijdse equivalenten te laten afvloeien", besluit Van Hoeymissen. (Belga/TE)

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) bracht de bewuste lijst ter sprake in een interview met Knack. Bracke verwijst naar een lijst met personeelsleden die "creatief een beetje uitgeblust zijn" en waarvan de vakbond zelf het bestaan zou hebben toegegeven. "En de vakbond vindt dat blijkbaar oké. Dat is terug naar vroeger: de ziekte van voor 1996 is in alle frisheid terug. Er moet bespaard worden en het eerste wat de VRT doet, is beknibbelen op het aanbod. Net zoals vroeger, toen er ook niet aan het personeel geraakt mocht worden", luidde het. ACV en ACOD ontkennen het bestaan van de lijst. "Een aantal personeelsleden zit wel in de 'mobiliteitsprocedure'", zegt Luk Vandenhoeck van ACOD. "Het gaat om medewerkers die er de kantjes af lopen of bijvoorbeeld niet kunnen volgen met de nieuwe technologie." Volgens de vakbond is het echter ondenkbaar dat Siegfried Bracke op die lijst doelt. "Het gaat slechts om een twaalftal medewerkers." Ook volgens Carlos Van Hoeymissen van ACV is de lijst een fabeltje. "Niet iedereen is volledig mee met de digitale vooruitgang, maar er wordt hier ook nog gewoon lineaire radio en tv gemaakt", zegt hij. Van Hoeymissen weerlegt ook dat de VRT enkel knipt in het aanbod en het personeelsbestand intact zou laten. "In 2007 werkten hier 2.800 mensen, het hoogste aantal in de geschiedenis", zegt de ACV'er. "Na 2012 is dat snel beginnen dalen en dit jaar zullen we uitkomen op zo'n 2.200. Vorige week is er nog een akkoord gesloten om tachtig voltijdse equivalenten te laten afvloeien", besluit Van Hoeymissen. (Belga/TE)