Vlaams CD&V-minister Joke Schauvliege vindt het "jammer" dat de scherpe mail van het kabinet-Lieten (SP.A) gelekt is naar de pers, nadat het incident op de ministerraad al was uitgepraat. "Dat is slecht voor iedereen", zei ze op de VRT-radio.

"Dit is slecht voor wat de mensen denken over de politiek, wat zo nog eens wordt versterkt."

Houding Lieten

Knack.be bracht het nieuws dat SP.A-minister Ingrid Lieten - opnieuw - een scherpe mail stuurde naar een fout adres. Dit keer was minister-president Kris Peeters (CD&V) kop van jut én indirect bestemmeling. De mail belandde bovendien in zijn mailbox middenin het crisisberaad over de houding van Lieten rond Uplace.

Schauvliege: 'We gaan verder met deze Vlaamse regering'

Schauvliege weet naar eigen zeggen niet wie de mail lekte. Voor haar is alles in elk geval al uitgepraat. "We gaan ook verder met deze Vlaamse regering", klonk het nog, nadat oppositiepartij Open VLD eerder op de dag al een "rode kaart" vroeg voor Lieten en de SP.A.

Verherstraeten: 'Vooral SP.A moet orde op zaken stellen'

Voor staatssecretaris voor CD&V Servais Verherstraeten is het vooral de SP.A die orde op zaken zal moeten stellen. Als federaal regeringslid wilde hij verder geen commentaar kwijt op het incident tussen zijn Vlaamse collega's.

Wie?

Ondertussen wordt de vraag gesteld wie het lek is. Het zou een van de Vlaamse ministers moeten zijn. Hardnekkige geruchten insinueren een afrekening met Lieten in SP.A-middens. (Belga/SD)Vlaams CD&V-minister Joke Schauvliege vindt het "jammer" dat de scherpe mail van het kabinet-Lieten (SP.A) gelekt is naar de pers, nadat het incident op de ministerraad al was uitgepraat. "Dat is slecht voor iedereen", zei ze op de VRT-radio. "Dit is slecht voor wat de mensen denken over de politiek, wat zo nog eens wordt versterkt." Houding LietenKnack.be bracht het nieuws dat SP.A-minister Ingrid Lieten - opnieuw - een scherpe mail stuurde naar een fout adres. Dit keer was minister-president Kris Peeters (CD&V) kop van jut én indirect bestemmeling. De mail belandde bovendien in zijn mailbox middenin het crisisberaad over de houding van Lieten rond Uplace. Schauvliege: 'We gaan verder met deze Vlaamse regering'Schauvliege weet naar eigen zeggen niet wie de mail lekte. Voor haar is alles in elk geval al uitgepraat. "We gaan ook verder met deze Vlaamse regering", klonk het nog, nadat oppositiepartij Open VLD eerder op de dag al een "rode kaart" vroeg voor Lieten en de SP.A. Verherstraeten: 'Vooral SP.A moet orde op zaken stellen'Voor staatssecretaris voor CD&V Servais Verherstraeten is het vooral de SP.A die orde op zaken zal moeten stellen. Als federaal regeringslid wilde hij verder geen commentaar kwijt op het incident tussen zijn Vlaamse collega's. Wie?Ondertussen wordt de vraag gesteld wie het lek is. Het zou een van de Vlaamse ministers moeten zijn. Hardnekkige geruchten insinueren een afrekening met Lieten in SP.A-middens. (Belga/SD)