Oppositiepartij Open Vld stelt het functioneren van mediaminister Ingrid Lieten (sp.a) in vraag. Lieten kondigde maandag in een interview aan dat er een derde VRT-kanaal komt. Maar volgens haar coalitiepartners CD&V en N-VA sprak de minister voor haar beurt. "Na het mailing-incident is dit opnieuw een bewijs dat deze minister totaal niet functioneert binnen de Vlaamse regering", zegt Open Vld-parlementslid Bart Tommelein.

Minister Lieten kreeg het een aantal maanden geleden aan de stok met haar coalitiepartners nadat ze in een verkeerd gestuurde mail het Vlaanderen in Actie-programma van de Vlaamse regering "geen sterk merk" had genoemd. Nu krijgt de minister kritiek van haar coalitiepartners omdat ze een derde VRT-zender aankondigt zonder dat hierover een akkoord is binnen de Vlaamse regering.

Deze discussie binnen de meerderheid is voer voor oppositiepartij Open Vld, die het functioneren van de minister in vraag stelt. " Ik stel me dan ook serieuze vragen over haar toekomst als minister", zegt Tommelein.

De liberalen zijn overigens gekant tegen het derde VRT-net. "De minister wil een soort van Studio Brussel en MNM op televisie. Als dit de doelstelling is, dan wordt dit problematisch. Het is al twee jaar duidelijk dat MNM een mislukt project is. Als de minister iets gelijkaardigs voor ogen heeft met de publieke televisie, dan stel ik mij toch serieuze vragen over haar visie. Het is ook tekenend hoe de minister willens nillens vast blijft houden aan de toekomst van MNM", zegt Tommelein.

Oppositiepartij LDD wou over de verklaringen een interpellatie houden in het Vlaams Parlement. Het Uitgebreid Bureau wees die vraag af omdat het al onderwerp al uitgebreid aan bod zou zijn gekomen. "Ik wist niet dat nieuwe gegevens en vragen in het verleden besproken konden worden", reageert Verstrepen. (Belga)

Oppositiepartij Open Vld stelt het functioneren van mediaminister Ingrid Lieten (sp.a) in vraag. Lieten kondigde maandag in een interview aan dat er een derde VRT-kanaal komt. Maar volgens haar coalitiepartners CD&V en N-VA sprak de minister voor haar beurt. "Na het mailing-incident is dit opnieuw een bewijs dat deze minister totaal niet functioneert binnen de Vlaamse regering", zegt Open Vld-parlementslid Bart Tommelein. Minister Lieten kreeg het een aantal maanden geleden aan de stok met haar coalitiepartners nadat ze in een verkeerd gestuurde mail het Vlaanderen in Actie-programma van de Vlaamse regering "geen sterk merk" had genoemd. Nu krijgt de minister kritiek van haar coalitiepartners omdat ze een derde VRT-zender aankondigt zonder dat hierover een akkoord is binnen de Vlaamse regering. Deze discussie binnen de meerderheid is voer voor oppositiepartij Open Vld, die het functioneren van de minister in vraag stelt. " Ik stel me dan ook serieuze vragen over haar toekomst als minister", zegt Tommelein. De liberalen zijn overigens gekant tegen het derde VRT-net. "De minister wil een soort van Studio Brussel en MNM op televisie. Als dit de doelstelling is, dan wordt dit problematisch. Het is al twee jaar duidelijk dat MNM een mislukt project is. Als de minister iets gelijkaardigs voor ogen heeft met de publieke televisie, dan stel ik mij toch serieuze vragen over haar visie. Het is ook tekenend hoe de minister willens nillens vast blijft houden aan de toekomst van MNM", zegt Tommelein. Oppositiepartij LDD wou over de verklaringen een interpellatie houden in het Vlaams Parlement. Het Uitgebreid Bureau wees die vraag af omdat het al onderwerp al uitgebreid aan bod zou zijn gekomen. "Ik wist niet dat nieuwe gegevens en vragen in het verleden besproken konden worden", reageert Verstrepen. (Belga)