Liesbeth Homans (N-VA) zal ‘rol opnemen’ bij Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen

'Alle evaluaties worden vrijdag door de Vlaamse regering besproken.' © Yann Bertrand

Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) zal bij de gemeenteraadsverkiezingen eind volgend jaar ‘een rol opnemen’, maar over welke plaats ze in Antwerpen zal innemen, doet ze vandaag nog geen uitspraken. Het zou geen goede zaak zijn mocht elke minister of politicus anderhalf jaar voor de verkiezingen alleen nog met campagne bezig zijn, verklaarde Homans zondag in De Zevende Dag op Eén.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt al een tijdje gespeculeerd over wie de tweede plaats zal opnemen op de N-VA-lijst. In 2012 stond Homans op de nummer twee, na huidig burgemeester Bart De Wever. Intussen maakt Homans echter deel uit van de Vlaamse regering, waardoor bijvoorbeeld Annick De Ridder en schepen Nabila Ait Daoud voor die plaats worden geciteerd en Homans lijstduwer zou kunnen worden.

‘De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog anderhalf jaar verwijderd en ik ben nog twee jaar minister’, hield Homans zondag de boot af. ‘Ik ben ook bevoegd voor de vlotte organisatie van de lokale en provinciale verkiezingen. Daar ben ik mee bezig. Ik mag toch nog blijven regeren?’, aldus Homans, die wel aangaf dat ze ‘een rol zal opnemen’.

Partner Content