Het hof van beroep in Antwerpen heeft de voormalige Antwerpse stadssecretaris Fred Nolf vrijgesproken in de zogenaamde Visa-affaire. Hij werd wel veroordeeld voor oneigenlijk gebruik van andere gelden van de stad Antwerpen, maar kreeg daarvooor een lichter straf dan in eerste aanleg.

Nolf had in eerste aanleg twee jaar effectief gekregen wegens het betalen van privé-uitgaven met een kredietkaart van de stad, maar werd daarvoor vrijgesproken. Wel kreeg hij een celstraf van vijf maanden met uitstel wegens privé-aankopen met gelden van de stedelijke vzw Soma.

Freddy Vandekerckhove, de toenmalige adjunct van Nolf, kreeg woensdag van de rechter in beroep opschorting van straf. In eerste aanleg had hij een straf van zes maanden met uitstel gekregen. Vandekerckhove had een televisietoestel mee naar huis genomen dat met geld van een andere vzw, Telepolis, werd betaald.

Eddy Den Hondt daarentegen, de voormalige directeur van de Antwerpse politieschool Potva, werd in beroep zwaarder gesrtaft. Wegens gesjoemel met Potva-gelden kreeg hij een jaar met uitstel. In eerste aanleg was dat zeven maanden met uitstel.

Het hof van beroep in Antwerpen heeft de voormalige Antwerpse stadssecretaris Fred Nolf vrijgesproken in de zogenaamde Visa-affaire. Hij werd wel veroordeeld voor oneigenlijk gebruik van andere gelden van de stad Antwerpen, maar kreeg daarvooor een lichter straf dan in eerste aanleg.Nolf had in eerste aanleg twee jaar effectief gekregen wegens het betalen van privé-uitgaven met een kredietkaart van de stad, maar werd daarvoor vrijgesproken. Wel kreeg hij een celstraf van vijf maanden met uitstel wegens privé-aankopen met gelden van de stedelijke vzw Soma.Freddy Vandekerckhove, de toenmalige adjunct van Nolf, kreeg woensdag van de rechter in beroep opschorting van straf. In eerste aanleg had hij een straf van zes maanden met uitstel gekregen. Vandekerckhove had een televisietoestel mee naar huis genomen dat met geld van een andere vzw, Telepolis, werd betaald.Eddy Den Hondt daarentegen, de voormalige directeur van de Antwerpse politieschool Potva, werd in beroep zwaarder gesrtaft. Wegens gesjoemel met Potva-gelden kreeg hij een jaar met uitstel. In eerste aanleg was dat zeven maanden met uitstel.