Rond vier uur deze nacht beefde de aarde tientallen seconden voor de Britse kust, op 2 kilometer ten westen van Ramsgate in Kent. Volgens de Britse Geografische Dienst maakte de beving met een kracht van 4,2 op de Schaal van Richter geen schade.

De beving was voelbaar tot in ons land, meldt de VRT. Via de sociale media lieten voornamelijk West- en Oost-Vlamingen weten dat ze een trilling hadden waargenomen.

Het was van 2002 geleden dat er in België een aardbeving werd gevoeld. Toen lag het epicentrum (5,1 op Schaal van Richter) in Eischweiler nabij de Duitse stad Aken. In 1992 maakte ons land een fellere beving (5,8 op Schaal van Richter) mee. Het epicentrum lag toen in het Nederlandse Roermond, maar de trillingen verspreidden zich over een afstand van 450 kilometer. (AVE)

De Sterrenwacht vraagt iedereen die de aardbeving heeft gevoeld, dat te melden via het enquêteformulier dat online beschikbaar is op www.seismologie.be

Rond vier uur deze nacht beefde de aarde tientallen seconden voor de Britse kust, op 2 kilometer ten westen van Ramsgate in Kent. Volgens de Britse Geografische Dienst maakte de beving met een kracht van 4,2 op de Schaal van Richter geen schade. De beving was voelbaar tot in ons land, meldt de VRT. Via de sociale media lieten voornamelijk West- en Oost-Vlamingen weten dat ze een trilling hadden waargenomen. Het was van 2002 geleden dat er in België een aardbeving werd gevoeld. Toen lag het epicentrum (5,1 op Schaal van Richter) in Eischweiler nabij de Duitse stad Aken. In 1992 maakte ons land een fellere beving (5,8 op Schaal van Richter) mee. Het epicentrum lag toen in het Nederlandse Roermond, maar de trillingen verspreidden zich over een afstand van 450 kilometer. (AVE)